Jelentős segélyszállítmány jutott el Kárpátaljára az erdélyi adományokból

Célba ért az Erdélyi Református Egyházkerület első Kárpátaljának szánt segélyszállítmánya március 24-én. 

Az egyeztetések alapján kiderült, nagy szükség van eszközökre az idősek és betegek gondozásához. 📷 Kiss Ildikó

Gyülekezeti tagjaink nagylelkű adományainak egy részéből vásárolt 20 köbméter (13.800 db) felnőttpelenka-csomagot a Kárpátaljai Diakóniai Jótékonysági Alapítvány munkatársai vették át. Az együttműködést kölcsönös egyeztetés alapján a jövőben is folytatni kívánja az erdélyi egyházkerület a kárpátaljai testvérekkel.

A március 24-én tartott igazgatótanácsi ülésen Kató Béla püspök a háború által sújtottak megsegítésével kapcsolatban elmondta: az egyházkerület az első naptól beindította az adománygyűjtést és a segítségnyújtás megszervezését. A valós igényeket a Kárpátaljai Református Egyház közvetíti, ez alapján kiderült, hogy nagy gondok jelentkeztek a munkaerő nélkül maradt öregotthonokban és az otthoni idős- és beteggondozás terén, ezért volt szükséges a felnőtt pelenkák biztosítása az idősek és betegek számára.

A csomagot a Kárpátaljai Diakóniai Jótékonysági Alapítvány munkatársai vették át.📷 Kiss Ildikó

Kató Béla továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg az anyagi hozzájárulással tehetünk a legtöbbet az Kárpátalján maradt testvérekért, a támogatásokat pedig fontos szervezetten adni, hogy mindenképp eljusson a rászorulókhoz. Az egyházkerület 475 ezer lej támogatást gyűjtött össze eddig, emellett az erdélyi gyülekezeteket felmérve kiderült, szükség esetén több mint ötszáz férőhelyet tudnának biztosítani menekülteknek.