Felhívás lelkésztovábbképzés szervezésére

Az Országos Lelkésztovábbképző Testület (OLTT) felhívással fordul mindazokhoz, akik a 2024-es évben lelkésztovábbképző tanfolyamot szeretnének szervezni.

Ha a Szabályrendelet 5. par. 1. pontja szerint jogosultsága van lelkésztovábbképzés szervezésére és van programjavaslata, 2023. december 12-ig akkreditálás céljából benyújthatja azt a gallsandor@gmail.com e-mail címre.

Az akkreditációs iratcsomónak tartalmaznia kell:

(a) a programjavaslatra vonatkozó kérést 

(b) a tanfolyam tematikus leírását (legtöbb 1-1 ½  oldal),

(c) a napi órabeosztását és

(d) költségtervezetét

 

A programjavaslatokat következő két modell egyike szerint kérjük felépíteni.

16 kontaktórás képzés. A program három napban, első nap déltől harmadik nap délig tartó, nyolc, egyenként másfél órás előadásból (16 kontaktórás előadássorozatból) áll. Képlet szerint: 2/4/2, egyenként másfél órás előadás. (Az I. nap du. 2 előadás, II. nap de. és du. 2-2 és a III. nap de. 2 előadás). A képzés értékelése 16 kreditpont.

28 kontaktórás képzés. A program öt napban, első nap déltől ötödik nap délig (hétfőtől péntekig) tartó, tizennégy, egyenként másfél órás előadásból (28 kontaktórás előadás-sorozatból) áll. Képlet szerint: 2/3/4/3/2, egyenként másfél órás előadás. (Az I. nap du. 2 előadás, II. nap de. 2 és du. 1 előadás, III. nap de. és du. 2-2 előadás, IV. nap de. 2 és du 1 előadás, az V. nap de. 2 előadás). A képzés értékelése 28 kreditpont.

A csoportok meghirdetett létszáma legkevesebb 12, legtöbb 40 lehet.

A megelőző évek egyoldalúságának kivédése céljából, bátorítják/nyomatékosan kérik a rendszeres teológia, a bibliai tárgyak, illetve egyháztörténelem szakterületét átfogó programtervezetek benyújtását.

 

A Romániai Református Egyház Zsinata 2013-ban az 5/2013. sz. határozatában jóváhagyta a lelkésztovábbképzés szabályrendeletét. A szabályzat szerinti 5 éves ciklusokként minden lelkipásztornak legkevesebb 50 kreditpontot kell összegyűjtenie. (A világjárvány következményeként a 2019-2023. ciklusban 40 a kötelező kreditpontszám.) Minden továbbképzési ciklusban részt kell vennie legalább egy 16 vagy 28 kreditpontos továbbképzésen, részt kell vennie az egyházmegyei lelkészértekezleti munkában, ahol akkreditált lelkészértekezleti előadásokon való részvétellel alkalmanként 2 kreditpontot szerezhet, és a fennmaradó pontokat további továbbképzéseken való részvétellel vagy tudományos munkával szerezheti meg.

További információ Gáll Sándor OLTT titkártól a 0731-344207 telefonszámon, vagy a gallsandor@gmail.com e-mail címen igényelhető.