Zeteváralján találkoztak az ifjúsági előadók

2021. október 4–5-én tartotta meg az IKE az ifjúsági szakelőadók találkozóját Zeteváralján. Az évente megrendezett eseménynek idén kiemelkedő szerepe volt a megújult elnökségek miatt.

A tanácskozáson nyolc egyházmegye ifjúsági előadója vett részt, fő célja pedig az egyházmegyék jelenének, valamint a következő évi eseményeknek az átbeszélése volt. A találkozót Rátoni Botond, a székelyudvarhelyi egyházmegye ifjúsági előadója nyitotta meg áhítattal a Példabeszédek 23,26 alapján: „Add nekem a szívedet, fiam, és tartsd szemed előtt utaimat!” Az egyházban és az ifjúsági munkában is programokban gondolkodunk, ezt valahol meg kell előznie a szív odaszánásának – fogalmazta meg Rátoni Botond az igei üzenetet.

Nyolc egyházmegye ifjúsági előadója vett részt a találkozón.

A beszélgetést az ifjúsági munkában is hasznosítható játékkal vezették fel. Nyolc egyházmegye képviselője beszélt szolgálatáról, az elmúlt időszak örömeiről és kudarcairól, illetve terveikről. Bemutatkozott Moisza Arnold, az erdővidéki egyházmegye újonnan kinevezett ifjúsági előadója, illetve Apetroae Lucas és Mihály Dávid, az IKE munkatársai, akik az elmúlt időszakban több területen tevékenykedtek az IKE keretében.

Kedden Ruszka Sándor IKE-elnök, egyházkerületi ifjúsági előadó áhítata nyitotta meg a tanácskozást. A jelenlevők átbeszélték az IKE jelenlegi helyzetét, illetve ismertették a terveket az elkövetkezendő időszakra. Tussay Szilárd vezetésével átbeszélték az esedékes tisztújítással kapcsolatos kérdéseket, az Országos Bibliaismereti Vetélkedőt, a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivállal kapcsolatos tudnivalókat, dátumokat, helyszíneket, a jövőbeli terveket. Hosszan beszélgettek a 2022-ben várható Válts irányt! IKE Fesztiválról, illetve egy esetleges ifjúsági bibliahét háttéranyagának elkészítéséről. Az esemény az egyházmegyei ifjúsági előadók és az IKE-elnökség épülésére szolgált.