Vezetőképzőn találkoztak az IKE munkatársai

Második vezetőképző hétvégéjét tartotta az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége (IKE) a 2018-as tisztújításokon megválasztott elnökségek fiataljainak Illyefalván, a KIDA Központban április 5–7. között. A 18 fiatalból álló csapat gyakorlatias dolgokat tanult meg a hétvégén a 2015-ben létrehozott struktúráról, tisztségekről, pályázati lehetőségekről, költségvetés-készítésről, IKE-történetről, de a hétvégéről nem hiányoztak a csoportdinamikai foglalkozások, áhítatok, közös éneklések, játékok és beszélgetések sem. 

Vezetőképzőn találkoztak az IKE munkatársai

Milyen is volt mindez egy résztvevő szempontjából? Kiss-Szabó Regina, a Kalotaszegi Egyházmegyei IKE-elnöke számol be a hétvégéről:

Vezetőképzőn találkoztak az IKE munkatársai

„Közösség. Ez a szó sokak számára az IKE-t jelenti. Ez az a szó, amely az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének (IKE) második vezetőképzőjét leginkább jellemezhetné. Összehívja az egyházmegyék vezetőit, és a képzésen kívül beszámolókat, kiértékelőket is tartalmaz. Szakmai tudást lelki felüdülés közben. A hétvégén Illyefalván, a KIDA Központban rendezték meg az eseményt. Sok kedves ember érkezett Erdély különböző pontjairól. Egerpatak, Alsórákos, Erzsébetváros, Olthévíz, Türe, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy szülöttjei képviselték a Sepsi, Maros-Mezőségi, Kézdi-Orbai, Székelyudvarhelyi, Kalotaszegi, Nagyenyedi és Erdővidéki egyházmegyéket. Mindenki lassan, de izgatottan érkezett meg. Ismerős arcok szeme rendre csillant meg a megérkezést követő percekben. Mosoly és jó szó indította el a hangulatot. Az estéink és reggeleink áhítattal, játékkal, énekkel teltek. Tanítást kaptunk a tálentumainkról, arról, hogy mit is jelent tanítványnak, megbízottnak lenni, beteljesíteni feladatainkat. Megosztottuk tapasztalatainkat is egymással. A szervezők gondolatai, tanításai és szakmai tudásuk felnyitották sok hasznos dologra szemeinket, többek között arra is, hogy néha egyedül nem megy, kell egy csapat. Tulajdonképpen az a legjobb az IKE-ben, hogy a benne munkálkodók nem csak magát a szervezetet vezetik, hanem a fiatalok útját is Istenhez.

Vezetőképzőn találkoztak az IKE munkatársai

A hétvégénk egy közös istentisztelettel zárult a szemerjai gyülekezettel Sepsiszentgyörgyön.  Ezen a hétvégén a közösség és a lehetőségek fogalmai körvonalazódtak ki bennünk. A közösség Istennel, egymással, 45 millió fiatallal, a közösség 18 fiatallal. Lehetőségek százai, melyekkel én, mint vezető, segíthetek környezetem fiataljain, segíthetek utat formálni és még több embert elvezetni tálentumaihoz.”

 

Kiss-Szabó Regina

a Kalotaszegi Református Egyházmegyei IKE-elnöke