Végre, tábor!

Egy év kiesés után folytathattuk a cserealjás hagyományt: ha nyár, akkor tábor-sorozat! Isten iránti hálával gondolunk vissza az idei gyerek és ifjúsági tevékenységre, ugyanakkor támogatónknak, a Magyar Kormánynak is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül nyújtott támogatását.

Már tanévzárás előtt elkezdődött a nagy készülődés, de furcsa izgalom lengte körül a szervezők és résztvevők várakozását: beleférnek a táborok a korona-naptárba még a negyedik hullám előtt? S hálásan konstatáltuk, hogy belefért.

A nagyifisek Búzásbocsárd környékén kirándultak.

Július második hetében kezdődött a sorozat a nagyifisek Búzásbocsárdon tartott táborozásával, mely rendezvény fő előadója az egykori cserealjás segédlelkész, immár hatodik éve búzásbocsárdi lelkipásztor – Kötő Ferenc Barna volt. A közel húsz fiatal számára a lelki programok mellett lazításra is sor került – a környék szép kirándulóhelynek bizonyult, melyben Isten teremtő munkája tetten érhető.

Vita Zoltán túravezetővel kirándultak a konfirmandusok.

Július utolsó hetében került sor a konfirmandusok táborára. A megszokott helyszínek: Magyaró és Fickó, ahol a Takács lelkészházaspár jóvoltából igazán otthon érezhettük magunkat a negyvenegy fiatallal. A tábor első napján a Kelemen havasokban lévő barlangoknál túráztunk (Vita Zoltán túravezetővel), majd a bérelt autóbusszal a szálláshelyül szolgáló Nimródház udvarán landoltunk, ahol rekreációs és lelki programokon vettünk részt a következő napokban. Igazán mély beszélgetések voltak, örömmel emlékszünk vissza az alkalmakra.

A konfirmandusok Magyarón és Fickón táboroztak.

 

Augusztus első hetében sikerült megszervezni a kisifisek táborát is, melynek húsz résztvevője szintén a Kelemen-havasok barlangútvonalán túrázhatott a kezdőnapon Vita Szabolcs túravezető irányításával. Útközben zarándokzsoltárokat olvastunk, majd a folytatásban ezeket mélyítettük el, s ültettük át a magunk élethelyzetébe. A közvéleménykutatás alapján kiderült, hogy a fiatalok értékelték a lelki programokat is, de a legnépszerűbb programpontok mégis csak a péntek esti tábortűz és a szombati métabajnokság volt… Reméljük, ezek által is sikerült átadni a ránk bízott üzenetet!

A kisifisek a lelki programokat is értékelték.

A cserealjás táborsorozat záródarabja az augusztus utolsó hetében megszervezett Vakációs Bibliahét volt, mely idén is sok gyereket megmozgatott. A program minden nap a templomban indult közös énekléssel, ráhangoló játékokkal, majd korcsoportok szerinti leosztásban folytatódott az elmélyítés. Összesen 135 gyerek fordult meg a rendezvényen, s ennek a nagy sereg gyereknek a kényelméről és tanításáról harminc önkéntes gondoskodott (lelkészek, óvónők, szanitécek, ifisek, zenészek). Felemelő érzés volt újból gyerekek által megtöltött templomban, udvaron, termekben szórni a magokat.

Augusztus utolsó hetében szervezték meg a Vakációs Bibliahetet.

Még egyszer szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek a segítségért, azoknak is, akik akár az imádságukkal is hozzájárultak a tábor-sorozat sikeréhez. Emberé a munka, Istené az áldás… ebben reménykedünk!