Vallásórás gyerekek találkozója Tordán

Áldott alkalomnak mondhatjuk a 2016. március 5- ét, amikor is a tordai egyházmegyében megszerveztük az 5- 8. osztályosok számára a találkozót “Bibliaismereti Vetélkedő” cím alatt, amely a ótordai IKE teremben volt megtartva.

Vallásórás gyerekek találkozója Tordán

Nagy Albert ótordai lelkész tartotta az áhitatot, amelyből megtudtuk, hogy Istennek engedelmeskedni milyen jó. Ahogy Ábrahám is kitudta állni a nehéz próbát, a gyerekek is megértették, hogy csak a hit és bizalom által nyerhetjük el Isten gondviselő szeretetét. Ilyen “áldozatokat” vállaltak a gyerekek, akik eljöttek, lemondva a későn kelésről, érezve Isten jelenlétét, együtt voltunk, ismerkedtünk, tanultunk, mindezt felszabadultan, jókedvvel, Isten szeretetének áldásaival.

Az áhitatot az ismerkedési játék követte, majd csapatokat alakítva Jakab Mihály harasztosi lelkész közölte a feladatokat a gyerekek felé. A meghírdetett 5-6. osztályos Bibliaismereti Vetélkedő témái közül választottak egy-  egy történetet a gyerekek, ami alapján csapatnevet, jelszót fogalmaztak meg címer elkészítésével együtt, majd a történetet is bemutatták, előadtak, bizonyságot adva, milyen tudással gazdagodtak.

Vallásórás gyerekek találkozója Tordán

A feladatok alatt sok szép éneket is tanultunk, énekeltünk Vincze Csongor újtordai lelkész gitár kíséretével, amelyben besegített Borsos Ákos X. osztályos, Péter Árpád IX. osztályos, valamint Máté Ditmár VI. osztályos tanuló is.

Természesen, egy-egy csapatjátékkal oldottuk a hangulatot, köszönjük ebben Daróczi Attila, egerbegyi lelkész közreműködését, aki sok vidám pillanatot, jó hangulatot biztosított mindnyájuknak.

Isten áldását kívánjuk mindazoknak, akik közreműködtek, besegítettek, Nagy Márta tiszteletes asszonynak, aki finom kaláccsal, üdítővel kedveskedett nekünk, valamint a tordai egyházmegye lelkészeinek, akik elhozták a vallásórás gyerekeket.

A következő találkozásig is, kívánom, hogy táplálja a mi szívünket a hit, engedelmesség, Isten szeretete, a bizalom, a kitartó imádság.

Vallásórás gyerekek találkozója Tordán

Demeter Ilona, református vallástanár