Vakációs napközi tábor Csernátonban

Kisiskolásoknak szervezett keresztyén napközi tábort az Alsócsernátoni Református Egyházközség október 2831. között. A szinte 40 résztvevő gyerek imádsággal, énekléssel kezdte a napot minden reggel, majd Ábrahám élettörténetével ismerkedtek rendhagyó módon, ők maguk adva elő Ábrahám Kánaánba való letelepedését, Sodoma és Gomora történetét, Izsák házasodását. A spontán szerepjátékok nagyon élvezetesek voltak a gyerekek számára. A csapatépítést, lazítást számos játék biztosította, amelybe szintén lelkesen bekapcsolódtak a virgonc gyerekek.

Vakációs napközi tábor Csernátonban

Október 31-én az istentisztelet keretében a szülők számára is bemutatták a tanult énekeket, elhangzott, milyen nagy szükség van a hitre életünk különböző helyzeteiben. Megható volt azt hallani, milyen gyermeki szívvel imádkoztak a kis résztvevők, hálát adva Istennek, kérve szabadítását, gondoskodását.

Vakációs napközi tábor Csernátonban

A tábor főszervezője Takács Lajos lelkipásztor volt, a játékokat, csoportos foglalkozásokat Raff Andrea vallástanár koordinálta, segítőkész anyukák biztosították a rendet, az édességet és az italokat. A zenei és igei részről Raff Róbert berecki szórványlelkész gondoskodott. A gyerekek testi táplálékát a csernátoni Kovács Panzió biztosította, szépen terített asztallal és finomabbnál finomabb házias ételekkel várták naponta a kis sereget.

A program anyagi támogatója Kovászna Megye Tanácsa volt, amit a támogatottak ezúton is köszönnek.


Raff Róbert lelkipásztor