Vakációs bibliahét Magyarkiskapuson

30 gyermek vett részt a július 23. és 27. között lezajlott vakációs bibliahéten Magyarkiskapuson. A gyerekek a programokon Péter életének főbb mozzanataival ismerkedtek meg: a csodálatos halfogással, a tengeren járással, a tagadás és a feltámadás utáni találkozás történeteivel.

Vakációs bibliahét Magyarkiskapuson

Az első nap néhány ismerkedős játékkal indult, utána egy kis éneklés, hogy megjöjjön a hangulat. Bibliai kalandozásukat elkezdve a gyerekek Péter első találkozását ismerhették meg Jézussal, vagyis a csodálatos halfogást, amit bábszínház formájában láthattak. A történetről beszélgetve levonták a következtetést, hogy akármekkora bajban is vagyunk, hallgassunk Jézusra, mert akkor „tele lesz a hálónk halakkal”, vagyis megoldódik a problémánk. A napi programból a kézimunka sem maradt el: a gyerekek lufiból készítettek bábokat, amelyekkel később bemutatták a történetet. A nap focimeccsel zárult.

Vakációs bibliahét Magyarkiskapuson

Második nap már felszabadultabb volt a hangulat, jobban ment a reggeli éneklés is. Az aznapi történetet, Jézus tengeren járását, a gyerekek olyan bábokkal láthatták, amelyeket ők is elkezdtek készíteni előző nap. Az elmélkedés kapcsán felmerült Péter bátorsága, hogy ki mert szállni a hajóból, és járt a viharos tengeren. A gyerekek megtanulhatták, ha mi el is hagyjuk Jézust, elkezdünk süllyedni, ő mindig kiemel minket a hullámok közül. A történet elmélyítése érdekében kézimunka helyett feladatlapokat oldottak meg a kicsik, amelyek segítségével jobban megérthették a cselekményt, maguk fogalmazhatták meg a tanulságát.

Vakációs bibliahét Magyarkiskapuson

Szerdán újabb kaland várt a kis gyerekseregre. Tizenegy, a történethez kapcsolódó tárgyat kellett megtalálniuk, és segítségükkel elmesélni a Péter tagadásának, Jézus keresztre feszítésének és feltámadásának a történetét. A tövis, a nádszál, a kalapács, a kereszt, a kő és a többi tárgy jól szemléltették e három történet főbb mozzanatait. Sorba helyezésük alatt nemcsak a cselekményt, de annak minden kis részletét is sikerült elmélyíteniük. A hátralévő időben a gyerekek befejezték bábuikat, ruhát készítettek nekik, és hajjal szépítették őket. A nap játékkal zárult.

Vakációs bibliahét Magyarkiskapuson

Negyedik nap reggel megterített asztal várta a gyerekeket, melyet körülülve átélhették, milyen volt Jézussal együtt ebédelni feltámadása után a Tibériás-tengernél. A második „csodálatos halfogás” történetének kapcsán megfordul a kérdés. Jézus nem mondja Péternek, hogy szereti, hanem megkérdezi tőle, hogy ő szereti-e. Egy napon mindannyiunknak válaszolni kell majd erre a kérdésre, és a gyerekek az elmélkedés alatt már válaszoltak is rá. Ezután csapatokra osztva ügyességi próbákat kellett kiállniuk a falu különböző pontjain kijelölt állomásokon, mintegy jól megérdemelt szórakozásként a szellemi munka után. Végül az emléklapok, ajándékok kiosztása következett, és egy közös csoportkép.

Vakációs bibliahét Magyarkiskapuson

Utolsó nap a gyerekcsapat kirándulni ment a Lonka-völgyébe, ahol az idő megengedte a fürdést és a szalonnasütést is. Istennek hála, az egész hét áldásosan telt el, az asszonyok jóvoltából egyetlen nap sem volt süteményben, élelemben hiány. Köszönjük mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal, erőfeszítésükkel lehetővé tették, hogy ez a hét létrejöjjön, szervezőknek, önkénteseknek és még sok más embernek. Isten áldása legyen életükön!

 

Gombár Anna