Közös vakációs bibliahetet szervezett a bedei és székelytompai gyülekezet

A tavalyi lezárásokat követően idén örömmel szerveztük meg a vakációs bibliahetet a gyerekek számára augusztus 23–27. között Újratervezés címmel, amelynek programját a KOEN Alapítvány munkatársai állítottak össze – számol be Nagy Norbert Levente, Bede, Szentháromság, Nyárádszentlászló és Nyomát gyülekezeteinek lelkipásztora.

A szentháromsági tágas sportpálya jó helyszín volt a játékoknak. 📷 Nagy Norbert-Levente

A bibliahét keretét egy családi utazás adta meg, ehhez igazodtak a napok témái, a különböző bibliai történetek, aranymondások, énekek és kézműves foglalkozások. A heti témát meghatározó cím aktuális, hiszen nemcsak a világjárvány miatti lezárások után kell újratervezni, hanem mindennap, elkötelezve életünket Isten mellett. Megtervezzük a mindennapjainkat, egy-egy utazást, kirándulást, az életünket, de vajon jó utakat választunk? Észrevesszük, ha eltévedünk? Tudunk-e újratervezni?

Kézimunka, rajzolás, festés is volt a programban. 📷 Nagy Norbert-Levente

A program helyszínéül a Szentháromságon levő iskolát választottuk, amely nemcsak a települések elhelyezkedésének szempontjából volt ideális, hanem tantermeinek, nagy udvarának és korszerű focipályájának köszönhetően is. A reggeleket tornával kezdtük, aztán következett a napi tanítás, amit focizás és sok finom harapnivalóval fűszerezett, szabadon eltöltött idő követett, és végül egy kis kézimunkázással, összegzéssel vagy népi játékkal zártunk.

Érdekesen, interaktívan tanulhattak a gyerekek. 📷 Nagy Norbert-Levente

Bibliai történeteket és aranymondásokat tanultunk, új és ismertebb énekeket énekeltünk, hazavihető kézimunkákat készítettünk, rajzoltunk, színeztünk, népi játékokat játszottunk, ismerkedtünk, és új barátokat szereztünk. Nagyon áldásos hetet tudhatunk magunk mögött: körülbelül hatvanöt gyerek vett részt a programokon. Voltak közöttük olyanok is, akik most vettek részt először ilyen rendezvényen, voltak kicsik és nagyok, zárkózottak és nyitottabbak, de az utolsó két napra egészen összeforrt a csapat.

A résztvevő gyerekek aktívan tölthették el az időt. 📷 Nagy Norbert-Levente

Bár településeinket és gyülekezeteinket leginkább a fogyás jellemzi, jó volt ezen a héten megtapasztalni, hogy az egységben, a közös szervezésben sok gyereket tudunk összegyűjteni, és együtt éltük át azt, hogy ha van összetartás, akkor megmaradunk.

Az összefogás bizonyította: a fogyásban levő gyülekezetekben is van élet.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a hétért, hogy végig velünk volt, és ő vezetett bennünket. Köszönjük azoknak is, akik hozzájárultak az esemény megszervezéséhez és lebonyolításához: elsősorban az idejükből és energiájukból áldozó pedagógusoknak, folklórosoknak, fiataloknak. A gyerekek szállításában Nyárádgálfalva önkormányzata volt segítségünkre, anyagi támogatást pedig a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Maros Megyei Tanács és gyülekezeti tagok nyújtottak.