Útkeresés Alsócsernátonban: táborban ismerkedtek a mennyei navigátorral a gyerekek

21. alkalommal rendeztek gyerektábort Alsócsernátonban. A foglalkozások, programok az útkeresés témája köré fonódtak.

21. alkalommal találkoztak a Báránykák.

„Útra indulsz, legyen nálad a GPS-ed.” Azonban indulás előtt fontos ráhangolódni a tervre. Sajnos néha letérünk a helyes útról, de mennyei navigátorunk segítségével könnyedén történik az újratervezés, és végül megérkezünk kijelölt célunkhoz.

Az egykori résztvevők most önkéntesekként jöttek a táborba.

Hasonló történt az idei Báránykák evangelizációs gyermektábor szervezésekor: a járványügyi helyzet, valamint az előző év megvonásainak bizonytalansága miatt kérdéses volt a 21. alkalommal megrendezett, ötnapos tábor létrejötte. Számos önkéntes fiatal kezdeményezésének köszönhetően mégis sikerült biztosítani, hogy a gyerekcsapat megtapasztalja a táborozás örömét.

A foglalkozások, programok az útkeresés témája köré fonódtak.

Az egykori Báránykák váltak önkéntesekké, csapatvezetőkké, és szívvel-lélekkel adták át a táborozóknak tapasztalataikat, élményeiket. Szerepjátékok kíséretében sikerült igazán megismerniük a bibliai és családi történeteket.

Előfordult, hogy nem a terv szerint alakult egy foglalkozás kivitelezése, mégis ezekből kerekedtek ki a legőszintébb vélemények és visszajelzések. Megható volt tapasztalni a gyermeki hit tisztaságát, ahogy együtt énekelve, táncolva és aranymondást tanulva kerültünk közelebb Istenhez és ezáltal egymáshoz is.