Újra motoroztak A legszebb napon

Nagy élmény volt a látvány is, az őszi napsütésben a burrogó kb. 30 Honda, Kawasaki, Yamaha, F-ver Wolf márkájú motorok szelíd robogása, hátukon a nagylelkű motorosokkal és utasaikkal, a fogyatékkal élőkkel.

Újra motoroztak A legszebb napon

Valamikor egy kis utast megkérdeztek: Milyen volt a motorozás? „Nagyon jó volt, nagyon szép volt. Ez volt a legszebb nap az életemben” – hangzott a válasz, és azóta mindig, most már ötödjére, megadatik A legszebb nap, amelyet idén is az Írisz ház és az Erősdi László Ferenc Kulturális Egyesület szervezett meg a Diakóniai Keresztyén Alapítvány segítségével, minden résztvevő lelkesedésére és örömére.

Újra motoroztak A legszebb napon

Délelőtt gyülekeztünk az Írisz ház udvarán, ismerős, ismeretlen, mindenki vidáman üdvözölte egymást, megvolt a regisztráció, majd jöttek a szebbnél szebb motorok, és ki-ki kiválaszthatta, kivel utazik. Megvolt a beöltözés, és indult az élménymotorozás Erősdre. Mi, a segítők autókkal követtük a motorkaravánt. Az erősdi parókia udvarán kedves vendégszeretet, almás pite, friss kútvíz fogadott. Vidám élménybeszámoló, terefere, vendégség után az erősdi református templomba vonultunk akadálymentes istentiszteletre, ahol Ráduly Baka Zsuzsanna helyi lelkipásztor üdvözölte az egybegyűlteket, majd Makkai Péter lelkipásztor, az Írisz ház igazgatója köszöntött vidám hangulatban.

Újra motoroztak A legszebb napon

Az előfohász után a fiatalok éneke következett, amely mindannyiunk gondolatát tolmácsolta: „A mélységből szólok hozzád, halld meg, Uram, hangomat. Sötétségből vágyódom a világosságba, élő vizet keres a lelkem, ajándékul új éneket írj a szívembe, halld meg, Uram, hangomat!” Az igeolvasás a házasságtörő asszonyról szólt, amit egy fiatal lány olvasott fel. A történetet különösen dolgozták fel, interaktív módon, mert miért ne lehetne a templom egy izgalmas hely, ahol mindenki elmondja meglátásait, és levonhatja a tanulságot? Hiszen mindannyian követünk el hibákat, szívünk tele van a bűnök fekete foltjaival, de van kegyelem és lehetőség a jóvátételre. „Még a bűnösöknek is meg kell kegyelmezni” – szól a tömegből egy hang. A bűnöktől meg kell szabadulni, mert a bűnök lehúznak. Ott van Jézus, a bűntelen, tiszta szívű, aki nem vádol, feloldozó szeretetével mindent újra lehet kezdeni. Hálaének következett és közös ima. A padokon ott a nagybetűs segítő szöveg: „Urunk, irgalmazz, Urunk bocsáss meg nekünk, Urunk, részeltess a te kegyelmed ajándékában! Ámen.”

Újra motoroztak A legszebb napon

Az áldás után Szilágyi Nagy Imola szervező mindenkinek köszönetet mondott egy-egy szép emléklappal, kitűzővel, majd a templomban közös fotó készült az egész csoportról. A templomból a helyi kultúrotthonba vonultunk, ahol terített asztal várt. Elkészült két óriási bográcsban a finom eledel, húsból és székely pityókából, finom savanyúsággal. És hogy ne csak szép, kellemes, de édes is legyen ez a nap, a Rád is szükség van program munkatársai, az ikafalvi lelkes kis csapat almás sütivel és kürtős kaláccsal biztosította a desszertet. Ebéd után visszamotoroztunk az Írisz ház udvarára, ahol szívélyes búcsút vettünk, még egy közös fotó, és indulás haza a nagyszerű élménnyel.

Újra motoroztak A legszebb napon

Újra megtapasztaltuk, hogy milyen jó érzés tenni, dolgozni valakikért, segíteni úgy, hogy közben te is jól érzed magad, és betölti szívedet a hála Teremtőd, Segítőd iránt. Szép volt, jó volt, köszönet érte.

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő