Újra lesz kastélynap Bonyhán

Újra megszervezi a kastélynapot Bonyhán az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetsége. A családi napra július 9-én kerül sor, témája a nevelés-neveltetés lesz. 11 órakor istentisztelettel kezdődik a nap, majd változatos programokkal szólítják meg a gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket. A kastélynapon lesz imasátor, éneklő sátor és presbiter sátor is, de gondoltak az értelmiségiekre és a lelkipásztorokra is, akik számára külön szerveznek programokat. 16 órától Mészáros János Elek koncertje zárja a programsorozatot. 

Újra lesz kastélynap Bonyhán

Ahogyan az elmúlt években, idén is lesz vásár, továbbra is lehet majd téglajegyeket venni, az ebédet pedig a Kolozsvári Református Kollégium diákjai a kolozsvári Mikó étteremmel együttműködve biztosítják, az ebéd eladásából származó bevétellel a kollégiumot lehet támogatni.

A bonyhai Bethlen kastélyt a Bethlen család örökösei az Erdélyi Református Egyházkerületre hagyományozták, a 16. századi kastély gondozását és renoválást az Erdélyi Református Nőszövetség vállalta fel. A kastély felújítása is elkezdődött, az itt született Árva Bethlen Kata nevét viselő Nőszövetség téglajegyekkel gyűjtött erre a célra, már elkészültek az előtanulmányok és az állagfelmérés. A Nőszövetség tervei szerint a bonyhai kastélyban egy konferenciaközpont kapna helyet, ahol a Nőszövetség alkalmait is tartanák. Az egyházközségek nőszövetségeinek munkáiból felállított vásár bevételének jelentős részét ugyancsak a felújításra fordítják. 

 

A Kató Béla püspök és Borsos Melinda nőszövetségi elnök által aláírt meghívót innen lehet letölteni