Újra közös vakációs bibliahéten a bedei és székelytompai gyerekek

A járvánnyal járó lezárásokat követően idén volt a második alkalom, hogy közösen szervezték meg a vakációs bibliahetet a gyerekek számára augusztus 22–26. között RendezŐ címmel, amelynek programját a KOEN Alapítvány munkatársai állították össze.

A szentháromsági iskola udvara újra megfelelő helyszínnek bizonyult.📷Nagy Norbert-Levente

A bibliahét keretét egy filmforgatás adta meg, ehhez igazodtak a napok témái, Jákób története, az aranymondások, az énekek és foglalkozások. A hét témáját meghatározó cím arra utal, hogy életünknek van egy nagy Rendezője, a mi Urunk, akiről a Szentírás és a Heidelbergi Káté tanítása alapján tudjuk, hogy ,,akarata nélkül még csak egy hajszál sem eshetik le a fejünkről”. A program helyszínéül újra a Szentháromságon levő iskolát választottuk, amely ideális a települések elhelyezkedése szempontjából, valamint tantermeinek, nagy udvarának, játszóterének és korszerű focipályájának köszönhetően kiváló kereteket biztosított.

A gyerekek népi hangszerekkel ismerkedhettek.📷Nagy Norbert-Levente

Az idei összeállításnak Jákób története adta a bibliai alapot. Első nap az ikergyerekek születését megismerve megtanultuk, hogy mi is benne vagyunk Isten tervében. Ezt követően azáltal, hogy Ézsau eladja az elsőszülöttségi jogot, és Jákób ellopja az apai áldást, arra figyelhettünk, hogy a türelmetlenség sokszor téves útra vezet minket. Jákób életében a csalás menekülést eredményez, ami félelemmel jár együtt – tanulhattuk meg szerdán. Csütörtökön a kitartás szemtanúi lehettünk, amikor Jákób kétszer hét évet szolgál azért, hogy megkapja élete szerelmét (nem mellékes szála ennek a mozzanatnak, hogy azt a Jákóbot, aki korábban csalással szerezte meg az apai áldást, átveri az ő apósa – így megtapasztalja a csalás másik oldalát is). Pénteken Jákób hazatérésén keresztül a megbocsátás témájával érintkeztünk.

Népszerűek voltak a kézműves foglalkozások. 📷Nagy Norbert-Levente

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon áldásos hetet tudhatunk magunk mögött: a legtöbben csütörtökön voltunk, több mint ötven gyerek és tíz segítő fiatal, de a hét alatt legalább hatvan-hatvanöt gyerek is megfordult nálunk néhány napra. Jó volt együtt tanulmányozni azt, hogy Isten hogyan van jelen nemcsak Jákób, hanem a mi életünkben is, jó volt együtt tanulni, játszani, szórakozni és persze falatozni is, de legfőképp megtapasztalni az áldás növekedését közös munkánkon, szolgálatunkon” – fejtette ki Nagy Norbert-Levente, Bede, Szentháromság, Nyárádszentlászló és Nyomát gyülekezeteinek lelkipásztora, majd megköszönte a bibliahétért elmondott imákat, a szülők bizalmát, a munkatársak segítségét (pedagógusok, népművészek, népzenészek, fiatalok), az iskoláknak a foglalkozásokhoz biztosított területet, a helyi önkormányzatnak pedig a gyerekek utaztatásában nyújtott segítséget. Maros Megye Tanácsa székelytompai gyülekezetnek nyújtott anyagi támogatással járult hozzá az esemény megszervezéséhez.