Újabb sikeres ifitábort szerveztek Parajdon

Ismét megszervezték a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági táborát Parajdon. Az idei év témája a Reformáció és én volt. Minden napnak megvolt a maga kérdésköre: Luther Márton és Kálvin János élete, „csak azt nem tudom, ki vagyok”, valamint a reformáció mai aktualitása.

Újabb sikeres ifitábort szerveztek Parajdon

A reggelek áhitattal, elcsendesedéssel kezdődtek, a délelőttök a témákkal kapcsolatos előadásokról és kiscsoportos beszélgetésekről szóltak, az ebédet követően pedig a fiatalok különböző programokon vettek részt. Bár az időjárás néhányszor közbeszólt, mégis megoldódott minden helyzet, a fiatalok pedig lelkesen fogadták az újabb programokat, amelyek közt most is helyet kapott a nagy népszerűségnek örvendő baranta és a táncest.

Újabb sikeres ifitábort szerveztek Parajdon

Moldovan Radu felsőboldogfalvi lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó újból vállalta a tábor megszervezését, munkáját az egyházmegye nyolc teológusa, az ifjúsági szövetség elnöksége, valamint az MKT tanfolyam résztvevői is segítették. Emellett lelkipásztorok is aktívan közreműködtek a tábor lebonyolításában: Marosi Árpád betfalvi lelkipásztor és felesége, Marosi Tünde székelykeresztúri beosztott lelkipásztor, Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkipásztor, Bereczki Orbán Zsolt, a székelyudvarhely-szombatfalvi egyházközség lelkipásztora, Kovács László parajdi beosztott lelkipásztor és Ferkő Andor, a székelyudvarhelyi belvárosi egyházközség beosztott lelkipásztora. A tábornak a parajdi Urbán Andor Konferencia- és Üdülőközpont adott újra otthont. Mindezért köszönet jár a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegyének és Hargita Megye Tanácsának, akik a tábor anyagi költségeihez nagyban hozzájárultak, valamint a Parajdi Református Egyházközségnek is a segítségért.

Újabb sikeres ifitábort szerveztek Parajdon

Az idei találkozón láthatatlan színházat is szerveztek, amely nagy sikernek örvendett a fiatalok körében. A színház az értékekről szólt, azok kiválasztásáról és a róluk való lemondásról. A fiataloknak lehetőségük adódott komolyan elgondolkodni azon, hogy mennyire is fontosak az általuk választott értékek. A láthatatlan színházat követően közös beszélgetésen mondhatták el személyes érzéseiket, tapasztalataikat a résztvevők.

Újabb sikeres ifitábort szerveztek Parajdon

A másik nagy sikernek örvendő program a citybound volt, amelyen a fiatalok jobban megismerhették Parajdot, ugyanakkor a csoportok is összerázódhattak. Különböző feladatok kreatív, ötletes elvégzésével fedezhették fel a település látványosságait. Rengeteg vicces fotó, videó készült, és a megtett hét kilométerre sem panaszkodtak a fiatalok, hanem lelkesen próbálták teljesíteni a kiírt feladatokat.

A tábor nagyon vidám hangulatban telt, a résztvevők visszajelzése arról árulkodott, hogy már várják a következőt. Addig is a Várom az Urat adventi keresztyén zenefesztiválon találkozhatnak újra.

 

Dósa Anett, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetségének elnöke