Újabb egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról döntött az Országos Restitúciós Bizottság

Újabb egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáról döntött az Országos Restitúciós BizottságTöbb egyházi ingatlan visszaszolgáltatásáról döntött kedden a restitúciós bizottság – mondta el kedden a bizottság alelnöke, Laczikó Enikő Katalin, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának államtitkára.

,,Az Országos Restitúciós Bizottság 30 napon belül, a döntések alapján megszerkeszti a visszaszolgáltatásra vonatkozó határozatokat, amelyeket majd az illetékes állami szerveknek, valamint az érintett települések polgármesteri hivatalainak, illetve parókiáinak hivatalosan szétküldenek” – nyilatkozta az államtitkár, majd hozzátette: a bizottsági ülés alkalmával összesen 34 egyházi ingatlan visszaszolgáltatási kérelméről született döntés.

A tegnapi ülésen négy természetbeni visszaszolgáltatásról született döntés, egy az Ortodox egyház, egy az Erdélyi Refomátus Egyházkerület, egy a Római Katolikus Érsekség és egy az Unitárius egyház kérelme alapján. Ugyanakkor három kártérítésről is döntöttek két római katolikus és egy református tulajdont illetően.