Új református óvodát építettek Désen

Ötven gyereket fogad be az új tanévben Dés új óvodája, amelyet pénteken, szeptember 4-én adott át a kivitelező cég az Erdélyi Református Egyházkerületnek. Az intézményt a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében, magyar állami támogatással építtette az egyházkerület.

Két óvodai és egy bölcsődei csoportnak (40 óvodásnak és 10 bölcsisnek) ad majd otthont Désen az új, korszerű, minden szükséges eszközzel felszerelt intézmény, amelyet 2019 januárjában kezdtek el építeni. Már el is kezdődött az iratkozás az új tanévre, a következő hetekben dől el a beköltözés pontos időpontja.

A szülők jelezték igényüket, hogy szívesen íratnák a gyereküket magyar óvodába, bölcsődébe – mondta el Szilágyi Róbert dési lelkipásztor. Hozzátette, nagy lelkesedéssel fogadták a környékbeli falvak lakói is az óvodaépítés hírét, hiszen több településen nem működik már magyar óvodai csoport, magyar bölcsőde pedig egyáltalán nincs a környéken.

A teljesen új épület a református templom közelében, a helyi egyházközség telkén található, a tanintézményt hivatalosan a polgármesteri hivatal fogja működtetni, következik az együttműködési szerződés aláírása.

Az egyházkerület és az érintettek hálájukat fejezték ki Istennek az újabb oktatási intézményért, amely összefoghatja a szórványban élő magyar gyerekeket, családokat, valamint köszönettel tartoznak a támogatóknak és mindazoknak, akik részt vettek a projekt megvalósításában.

 

Fotó: Kiss Gábor