Új konyhával és ebédlővel bővült az Urbán Andor Konferencia-központ

Új épületet vehetnek használatba a parajdi Urbán Andor Református Konferencia- és Üdülőközpontba látogatók: a komplexum udvarán ebédlő és konyha épült a magyar kormány támogatásával. Az új épületet szűk körben adták át ünnepélyesen július 29-én.

Az új épületet szűk körben adták át. 📷 Kiss Gábor

Kató Béla püspök az 1Pt 2,1-4 verseket olvasta fel a jelenlevőknek: ,,Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre, mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr. Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, azonban Isten előtt „kiválasztott és drága”.

A személyzet biztosítja a hazai ízeket és otthonos vendéglátást. 📷 Kiss Gábor

A püspök elmondta, a konferencia-központban a gyerekkor ízeivel találkozhat a látogató, otthon érezheti magát. Az élet örömét pedig az határozza meg, hogy a keresztyén ember megízlelte-e Jézus Krisztus áldozatát. Aki megtapasztalta ezt az életformát, boldog élete lehet.

Kató Béla püspök Fülöp Mátyással, a központ vezetőjével vágta el ünnepélyesen a szalagot. 📷 Kiss Gábor

Kántor Csaba főjegyző a só hasonlatát hozta fel: a Biblia a föld sóiról ír, a népmesében pedig a só a szeretetet jelenti. Fülöp Mátyás, a központ vezetője köszönetet mondott a támogatóknak, tervezőknek és munkásoknak, valamint az alkalmazottaknak a kitartó munkáért.