Új IKE tagság –„egy helyre tartozunk”

Új IKE tagság –„egy helyre tartozunk”2014-től másképp lesz! – döntötték el az IKÉ-s vezetők, hosszú beszélgetések, tervezések és viták után. Az IKE, megalakulása óta a csoporttagságra épített, programjai, rendezvényei elsősorban őket szólították meg. 2014-től személyesebbé, közvetlenebbé szeretnék tenni ezt a kapcsolatot, nem csak arra kíváncsiak, hogy honnan jött, hanem arra is, hogy KI az IKE tagja.

A jövőben így fog kinézni az IKE tagsági rendszere:

1. Egyéni tagság
Az IKE tagság az egyéni tagsággal kezdődik. Egyetlen feltétele a 14. életév betöltése. Regisztrálással és a tagsági díj kifizetésével érvényes. Mikor ez megvan, rövid időn belül IKÉ-s tagsági kártyát kapnak, amelyet utána évente kell frissíteni.

2. Csoportos tagság
Egyéni tagság mellett egy csoporthoz is lehet tartozni. A csoporttagság nem kötelező ugyan, de hasznos, hiszen csak a csoport képviselőjeként vehet részt az IKE döntéshozatalában. A csoport úgy jön létre, hogy a település IKÉ-s tagjaival megalakítják a helyi IKE csoportot, amelynek minimum 7 tagja kell legyen. Ha ez megvan, jöhet a regisztráció, viszont tagsági díjat már nem kell fizetni a csoportnak.

3. Senior-tagság
A Senior-tagság azoknak a 25 évet betöltött IKÉ-seknek szól, akik jelenleg kevésbé aktívak, viszont az IKE támogatói, valamikori önkéntesei, munkatársai vagy olyan személyek, akik egyetértenek és támogatják az IKE céljait, programjait, rendezvényeit, hisznek az IKE missziós munkájában. A Senior tagság egy életre szól.

A jelentkezési lapot az IKE irodáiban lehet kérni, illetve a nyári rendezvényeken.