Töviseken át érhetjük el a rózsát

Pénteken, augusztus 11-én reggel a Vakációs Bibliahét harmadik napja is kezdetét vette. Isten áldó szeretetében megfürödve és a nap sugarainak melengetésébe beburkolózva örömmel dicsérte a kis sereg az Istent.

Az éneklés után a soron levő program egy agytornával egybekötött történetre való hangolódás volt, majd József történetét megismerve a gyerekek magukkal vihették azt az üzenetet, hogy életünkben legyenek magasságok vagy éppen mélységek, Isten mindig velük van és a mindenség Ura átokból is tud áldást formálni.

A Zsoltárok könyvének 127. részében található 3. igeverset megtanulva egy újabb fegyverrel gazdagodtak a kis csemeték, mely a nehéz harcokban oltalmuk és menedékük lehet. Ezután érkezett az újabb információcsokor a méhek életéről, majd a jól megérdemelt harapnivaló. A déli harang hívogatását hallva a gyerekek újra összegyűltek és a napi kézimunkának nekidőltek. Tettek-vettek a szorgos kis kezek, s végül elkészültek a szebbnél szebb karkötők. Ahogy felkerültek a kis kezekre, jöhetett a mókás játékok sora, s majd a dicsőítés és ima. Ezzel zárult a pénteki alkalom, a gyerekek kis munkájukkal a kezükben és a kellemes dallamokkal a szívükben térhettek haza, az otthonaikba.

Délután 4 órakor folytatódtak a jobbnál jobbnak ígérkező programok. Párhuzamosan működött láthatatlan színház és imaösvény, mely az elcsendesedésre vágyóknak szólt, de, aki épp mozogni szeretett volna, azt is megtehette, hiszen a bikafalvi imaház udvarán különböző sporttevékenységek is zajlottak. Mindeközben minden éhes szájat nagy szeretettel várt a bikafalvi büfé, s a LIA alapítvány a mindennapokra hasznos, alkalmas tárgyai is új gazdáikra vártak.

Az áhítatot Szász Lóránd farcádi lelkipásztor tartotta, ahol felhívta a figyelmet arra, hogy az Istentől kapott értékeinkre, a rendre igenis vigyáznunk kell, legyen szó éppen a zöld, életet adó környezetünkről vagy a lelkünkről. S nemcsak, hogy becsben kell tartanunk, de embertársaink figyelmét is fel kell hívjuk arra, hogy ne szemeteljenek se a patak partján, se a lelkük vásznán. Az ezt követő előadást Veress Zsombor, világutazó gyógyszerész tartotta a Föld különböző tájain levő gyógynövényekről. Otthonunkból elindulva utaztunk egyre messzebb és messzebb. Így hallhattunk a máramarosi fecsketárnicsról, a Csukás-hegységben levő őszi kikericsről, mely a köszvény igazi ellenszere; a Bulgáriában levő kaktuszkertről, a Tenerifén levő papagájvirágról, az izlandi csillagfürtről, a Peruban nővő burgonyafélékről és a fagyasztva szárítás technikájáról, a golgotavirág idegnyugtató hatásáról, a Tanzániában levő tűzvirágfáról stb. Zárszóként az előadó felhívta a figyelmet a mértékletességre, és arra is, hogy töviseken át érhetjük el a rózsát.

A napot a Kiút együttes szívmelengető koncertje zárta, ahol minden Istent dicsőíteni vágyó hangosan zenghetett az Úrnak.

Köszönet mondunk támogatóinknak a Magyar Kormánynak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, Hargita Megye Tanácsának, a Communitas Alapítványnak, az EMSZnek és az önkénteseinknek, akik segítségével végezhetjük munkánkat az Isten dicsőségére.