Tizenöt éves az Agnus Rádió

Betöltötte fennállásának tizenötödik évét az Erdélyi Református Egyházkerület rádiója, az Agnus Rádió. Ünneplésképp közös születésnapi gulyásfőzéssel összekötött közösségi alkalmat szerveztünk szombaton, május 12-én az Életfa Családsegítő Egyesület tágas udvarán, amelyre a hallgatókat is szeretettel vártuk.

A 2002 karácsonyán indult rádiónk ajándékként érkezett a hallgatók számára, de mivel karácsonykor csak a Megváltónk születését ünnepeljük, a rádió születésnapját mindig a következő évben tartjuk. A hitmélyítő műsorok mellett kulturális összeállításokat is készítünk, így a születésnapi események is mindig valamilyen tematika köré épülnek. Idén majálist szerveztünk, így laza gulyásevés mellett igyekeztünk közösségépítő játékokba is bevonni a résztvevőket.

Tizenöt éves az Agnus Rádió

A nyitó áhítaton Adorjáni László lelkipásztor, a rádió alapítója a Jób 33,14–15 alapján arról beszélt, hogy egyházi rádiózásunknak az a célja, hogy Isten megszólaljon az otthonokban és főleg a legmeghittebb otthonban, a lelkünkben is. A nap folyamán a Laudate együttes dicsőítő énekei szintén szórakozásunkra, lelki épülésünkre szolgáltak. Egy lelkes adományozónk elektroakusztikus gitárt ajánlott fel a rádiónak, és arra kért, hogy dicsőítő énekeket népszerűsítő játékot szervezzünk, a hangszert pedig sorsoljuk ki a résztvevők között. A játék nagy sikernek örvendett, több mind negyvenezer emberhez jutott el a híre, a nyertest pedig a születésnapon sorsoltuk ki.

Tizenöt éves az Agnus Rádió

Az elmúlt másfél évtized bővelkedett nehéz pillanatokban is, de az Úr segítségével mindig sikerült megoldást találni a válságos helyzetekre. Mondhatjuk, hogy ezek csak jobban megerősítettek minket a hitben és elszántságunkban egyaránt. A rádió élete az elmúlt években a folyamatos megújulásról szól. 2015-ben az egyházkerület jóvoltából csodálatos, új stúdióba költöztünk, a tavalyi év folyamán pedig sikerült a rádió teljes eszközparkját felújítani. Idén a műsorokon van a sor. Elsőként Versrovatunk újult meg, Marosán Csaba színművésszel együttműködve naponta olyan verseket sugárzunk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az illető dátumhoz. De hamarosan új műsort is indítunk, amelyben a mai kiismerhetetlen világpolitikai helyzetben kívánunk hasznos útmutatást nyújtani elismert politikai elemzők segítségével.

Szegedi Csaba