Tisztújító közgyűlést tartott az IKE Székelyudvarhelyen

Két év után újra személyesen találkozhattak az IKE közgyűlésének tagjai: október 15-én tíz egyházmegye, a FIKE és a MiFIKE képviselői gyűltek össze Székelyudvarhelyen. A megújult elnökségi csapatban Tussay Szilárdtól Apetroae Lucas-Matteo vette át az ügyvezető igazgatói tisztséget, és és Farkas Paula lett a szervezet pénztárosa.

Gazdag és eseményekben dús évet tudhat maga mögött az IKE – tudósít az ifjúsági szervezet honlapja. A tisztújító közgyűlést Kolumbán Vilmos József, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese nyitotta meg a Mk 10,44–45 igével: „és aki közöttetek első akar lenni, az legyen mindenki rabszolgája! Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” 

Tíz egyházmegyéből érkeztek a fiatalok. Fotó: IKE

A nap eseményeiről Buksa Emese számolt be:

Egy éve online volt lehetőségünk a közgyűlést megtartani, ezért az idei alkalom különleges volt, mert személyesen találkozhattunk. A közgyűlésen részt vettek az Erdélyi Református Egyházkerület 10 egyházmegyéjének IKE-elnökségei, valamint az egyetemi missziót képviselve a FIKE, valamint a MiFIKE lelkipásztorai. A közgyűlés első részében Apetroae Lucas-Matteo programkoordinátor összefoglalta az IKE elmúlt évi tevékenységét, mely alapján elmondhatjuk, hogy nagyon gazdag és eseményekben dús évünk volt, melyek szolgálták úgy az ismerkedés, mint az elcsendesedés és
fejlődés lehetőségét.

Az országos programok beszámolója után a FIKE, MiFIKE és az egyházmegyék képviselői is beszámoltak az éves tevékenységükről. A következőkben Tussay Szilárd az idén felújított és átadott Algyógyi Ifjúsági Központ tevékenységéről számolt be, mely idéntől a járvány okozta szünet után újból számos tábornak adott otthont. A beszámolókat a 2021-es és 2022-es költségvetések követtek, majd a 2023-as költségvetéstervezet is bemutatásra került.

Az IKE az következő időszakban is aktívan folytatja a tevékenységét: megszervezésre kerül az Országos Bibliaismereti Vetélkedő, adventi Hangoló alkalmak, a Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivál-sorozat 4 helyszínen, Önkéntes Gála, Munkatársképző Tanfolyam, valamint jövő tavasszal bemutatásra kerül a Fit7 ifjúsági bibliahét kiadványa. A Közgyűlés során az elnökségi csapat is megújult részben, gratulálunk Apetroae Lucas-Matteo ügyvezető igazgatónak és Farkas Paula pénztárosnak. Ruszka Sándor IKE-elnök záróbeszédében Tussay Szilárd leköszönő ügyvezető igazgató elmúlt 10 évének fáradhatatlan munkáját és odaadását méltatta. Isten áldja őt további tevékenységeiben!