Teljesített próbatétel

A „Rád is szükség van!” rendezvénysorozat keretében, november 24-én pénteken, 14 órai kezdettel az ikafalvi Művelődési Otthon imatermében sor került a negyedik próbatételre, arra a tevékenységre, amikor a részvevők, az az a „mesehősök” díszes, ékszeres Mikulás csizmácskákat készítettek nagy lelkesedéssel, odaadással. Szép piros filc anyagból sablon segítségével megrajzolták, majd kiszabták a csizmát. Színes kellékekkel, mint csipke, zsinór, gyöngy kidíszítették és összevarrták. A kész munkákat a kincses ládába tették. A tevékenységet érdekes hangulatoldó játék előzte meg és szeretetvendégség zárta.

Teljesített próbatétel

Másnap november 26-án szombaton ugyancsak 14 órai kezdettel az ötödik próbatétel következett. Érdekes és hangulatos volt a bevezető, énekes és mozgásos játék, és a kapcsolatunkat, egymásra utaltságunkat szimbolizáló zöldzsinóros gyakorlat is. Vidáman és jó kedvvel fogtunk neki a munkának, ami ezúttal karácsonyfa készítész volt filcből. Szép munkák kerültek ki a szorgos kezek alól.

Teljesített próbatétel

Összegezve az öt alkalom hozadékát: 20 darab merített gyertya, 93 darab levendulás párna, 31 darab ajándékszatyor, 31 darab mikulás csizma, 40 darab filc karácsonyfa készült. A sok szép kézműves termék bekerült a kincses ládába, de nem álló kincsnek, hanem megvásárolható ajándéknak, emléknek. Dicséret a munkásoknak és segítőiknek, és hálás köszönet a programfelelősnek és az önkénteseknek. Rendezvénysorozatunk nem jöhetett volna létre a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiók, Írisz Ház, a HEKS és a Diakonie Austria segélyszervezetek támogatása nélkül.

Teljesített próbatétel

Nagyoláh Ilona

ikafalvi nyugdíjas tanítónő