Születésnapi együttlét a Kerekdombon

Az Idősek Klubja fennállásának első évfordulóját ünnepeltük 2018. november 20-án, kedden délelőtt tíz órai kezdettel Kolozsváron, a Kolozsvár-Kerekdombi Református Egyházközség templomának alagsorában. 

Amikor 2017-ben Fazakas Csaba-Árpád lelkipásztor meghívást nyert a gyülekezetünk élére, első és legfontosabb feladatának tekintette az egyházközség ingatlanainak a minél ésszerűbb kihasználását, oly módon, hogy mindenki otthon érezze magát ezen helyiségekben, amikor a templomba érkezik. Így született meg az egyik ötlet: a betegek és nehezen járó egyháztagok is hadd érezzék, hogy gondoskodnak róluk;éppen ezért akadálymentes feljárót készíttettünk, amely lehetővé teszi a tolókocsiba kényszerült egyháztagok közlekedését és a nehezen mozgó egyháztagok biztonságos járását. Közben azon gondolkodott, hogy mire lehetne a legésszerűbben kihasználni az alagsorban lévő helyiséget. Így született meg az ötlet egy nyugdíjas, idős klub létrehozására. 

Születésnapi együttlét a Kerekdombon

Azóta számtalan áldott alkalommal lettünk gazdagabbak. Kolozsváron jólismert személyiségek látogattak meg bennünket. Többek között előadást tartott a klubban Belloni bűvészmester, Szecsődi Árpád, egyházkerületünk rádióriportere, aki szintén bűvészmutatványokkal szórakoztatta a vendégeket. Dr. Bakos Katalin háziorvos a helyes életmódról tartott előadást, Veress Zsombor gyógyszerész-író-világjáró, aki megmászta a Himaláját, tapasztalatairól beszélt, könyvbemutatót tartott és a hegyvidéki serpa népcsoport életét mutatta be.

Mint minden alkalommal, most is, ezen a születésnapi együttléten egy jelesre vizsgázott vendég várta az idős embereket a klubba. Közismert kedvencünk, a fiatal színész, Marosán Csaba látogatott meg bennünket, aki már több alkalommal, felejthetetlen alakításával örömet szerzett nekünk. Ezen az ünnepi eseményen is testet-lelket felüdítő élményben részesültünk. Az ünnepi eseményekről nem hiányozhattak Wim és Magriet hollandiai testvéreink sem, akiknek sok mindent köszönhetünk. Mint minden alkalommal, most is a jelenlétükkel emelték az ünnepi hangulatot. 

Születésnapi együttlét a Kerekdombon

Az éneklést minden alkalommal Fazakas Ádám kántor orgonán, valamint Varga István diakónusunk hegedűn kísérte. Az alkalmanként megtartott kézimunka órákat Fazakas Katalin tiszteletesasszony szervezte.

 

Tulogdi József, presbiter