Szolgáljatok az Úrnak örömmel!

A tavasz második napja. Kisborosnyó. Elnökségi gyűlésre ültek össze a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségének tagjai.

A vasárnap délutáni program Orbán Judit, vajnafalvi lelkipásztor áhítatával vette kezdetét. Gondolatai a hit megélésére és a bűn elkerülésére buzdította a jelenlévőket, szavait idézve: „Meghaltunk a bűnre nézve- élünk Jézus Krisztusnak. ”

Természetesen az ismerkedés sem maradhatott el a mai napon és a feladat teljesítése alatt, ha még arra a rövid időre is, asszonytestvéreinknek próbáltunk egy „Tökéletes napot” megtervezni Beke Boróka karatnai lelkipásztor vezetésével.

Nt. Balogh Zoltán esperes köszöntötte az egybegyűlteket és néhány fontos információt osztott meg  a nőszövetségi tevékenyéggel kapcsolatban.

Szolgáljatok az Úrnak örömmel!

A kellemes szünet alatt a házigazdák finom süteményeit ízlelhettük tea és kávé kíséretében.

Az éves programot Bardócz Tímea elnöknő ismertette a jelenlévőkkel. Az elnökségi gyűlések mellett részt vehetünk  a Székelyföldi Régiós Konferencián Sepsiszentgyörgyön , a Kálvin heti Konferencián, Bonyhán a kastély napokon, Csendes napon és a Kárpátmedencei Imanapon. Eseménydús év előtt állunk, ezúton is hívjuk és várjuk alkalmainkra, találkozásainkra minden érdeklődő asszonytestvérünket.

A nap záró mozzanata következett.  Orbán Judit az „Áldjad, én lelkem, az Urat” református imádságoskönyvet mutatta be a jelenlévőknek, amelyet az Erdélyi Református Egyházkerület lelkésznői írtak.

Az áldást Székely Róbert kisborosnyói tiszteletestől hallhattuk, üzenete a 100. zsoltár 2 verse: “Szolgáljatok az Úrnak örömmel!”

Áldásos munkát kívánunk a Nőszövetségnek.

          

Dezső-Csia Ibolya