Szeptemberben tartja az őszi felvételit a Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara 1993 óta képez valláspedagógusokat/vallástanárokat és zenepedagógusokat Erdély református gyülekezetei számára. Megalakulása az Erdélyi Református Egyházkerület, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Kultuszminisztérium között kötött megállapodásnak köszönhető.

Kezdetben kettős képzés keretében működtek a szakok, ami a bolognai rendszer bevezetése következtében megszűnt, így a kar jelenleg két akkreditált alapszakképzést szervezhet: református valláspedagógia szakot és zeneművészeti szakot.

A Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar immár harmadik éve igyekszik kettős képzést biztosítani a tanulni vágyóknak: mindazok számára, akik ide iratkoznak be alapképzésre, egy másik szak elvégzésének költségeit lehetőségeik szerint finanszírozzák. Így lényegében nemcsak két diplomát/ szakképzést szerezhet meg valaki, hanem annak a biztonságát is, hogy könnyebben juthat egy iskolában tanári álláshoz, vagy akár más munkaterületen is elhelyezkedhet.

Fotó: BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar

Jelenleg 10 magánösztöndíjat biztosítanak a második szak költségeinek a kifizetésére. Az idei rendkívüli helyzetben megcsappant a jelentkezők száma. Ennek megfelelően valláspedagógia alapszakon még 14 ingyenes helyet tudnak biztosítani. Érdeklődni lehet a: rt.ubbcluj.ro honlapon, valamint a 0264-590.723 telefonszámon.

A Lukács Olga dékán és Péter István intézetigazgató által elküldött körlevélben arra kérik a lelkipásztorokat, hogy szorgalmazzák a fiatalok továbbtanulását, hangsúlyozva, hogy a kar ösztöndíj formájában igyekszik a második szak költségeit finanszírozni azok számára, akik a kar egyik szakán tanulnak.