Szenvedélyünk a Keskeny út

Nekünk, Keskeny utasoknak is szenvedélyünk Tusványos. Tizennégy éve van jelen a Keskeny út fesztiválmisszió Erdély egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválján. Tusványoson jelenni lenni tényleg fesztiválmisszió, itt nincsenek tabuk, ebben a munkában való részvételhez tényleg erős elhívatottság, sok empátia és rengeteg szeretet kell.

Szenvedélyünk a Keskeny út

Július 25-én is szent misével kezdtük a napot, Bilibók Géza tusnádfürdői plébános szolgálatával. A plébános szentbeszédében arról beszélt, hogy mennyire fontos, hogy a szívünket Istenhez emeljük, mert ezzel másokat is fel tudunk emelni hozzá. A napi hangoló után Bucsi Zsolt Tamás, a Sepsiszentgyörgy vártemplomi református gyülekezet lelkipásztorának áhítata vezette be a nap témáját. Jó volt látni és tisztázni magunkban, hogy a Szentírás mit tanít a család intézményéről.

Szenvedélyünk a Keskeny út

A család évében vagyunk, így a család témája került terítékre az első Tusványosi napunkon. Egy példaértékű nagycsalád, a sepsiszentgyörgyi Bucsi család tagjai, Bucsi Júlia pszichológus és Bucsi Zsolt Tamás lelkipásztor tartottak előadást Család, kell ez nekünk? címmel. Mindketten hangsúlyozták, hogy nincsenek elfogadott jó és rossz sémák, de nagyon fontos, hogy mindenki tudja, hogy milyen családot szeretne. Természetesen az elveken túl abba az irányba, amit jónak látunk tenni, lépni is kell. A gyerekvállalás kapcsán is arra hívták fel a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy mindenki a belső hangjára figyeljen, és eszerint vállaljon egy vagy több gyereket. Őket Isten négy gyerekkel áldotta meg, a negyedik néhány hónap múlva fog megszületni, és mindegyikükre Isten ajándékaként, áldásaként tekintenek.

Szenvedélyünk a Keskeny út

Az előadás után minden fesztiválozó igénybe vehette a Meghallgatlak programot, ahol személyes lelkigondozói beszélgetésre került sor. Ezt követően a láthatatlan színház vette kezdetét. Idén a Bardócz Tímea által írt Találkozások című előadásra került sor. A műfaj népszerűségét mutatja, hogy már első nap szinte az egész fesztivál idejére beteltek a helyek. A láthatatlan színház után az érdeklődők zsíros kenyér és üdítő mellett beszélgettek az átélt élményeikről.

Hálásak vagyunk, hogy fesztiválos környezetben is bizonyságot tehetünk arról, hogy Istennel élni lehet, és az jó. Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását, akik segítettek abban, hogy a programunk idén is megvalósuljon.

Bardócz Csaba