Székelykeresztúron is idősgondozást indít a Diakónia

A Diakónia Keresztyén Alapítvány székelyudvarhelyi fiókszervezete otthoni idősgondozó szolgálatot ajánl a székelykeresztúri és környékbeli idősek számára – adta hírül a szekelyhon.ro portál.

Az erre szakosodott idősgondozó előzetes egyeztetés után segítséget nyújthat a mindennapi teendők elvégzésében. A szolgáltatást a Diakónia Keresztyén Alapítvány Székelyudvarhelyi Fiókszervezete a helyi református egyházközség, a polgármesteri hivatal és a svájci HEKS támogatásával a székelykeresztúri vasárnapi istentiszteleten indította el, március 19-én. 

Képünk illusztráció. Kép forrása: https://www.pexels.com/

Papp Csillától, az alapítvány igazgatójától megtudtuk, 2016 januárjától működik fiókszervezetük Székelyudvarhelyen. Kizárólag házi beteggondozásra van licenszük, de ennek keretén belül vannak programok, pályázatok, amelyekkel kisebb összejöveteleket, idős klubtevékenységeket is szervezhetnek. A klubtevékenységekre heti rendszerességgel kerül sor Székelykeresztúron és Nagygalambfalván.  

2016-tól négy betegápoló dolgozik Székelyudvarhelyen, akik 40-45 időst látnak el, de jelen vannak Bögözben is egy ápolóval. A nemrég nyílt székelykeresztúri munkaponton egy idősgondozó dolgozik, jelenleg 4-5 klienssel, e klientúra kibővítésében reménykednek. A szervezet – az alkalmazottak számához viszonyítva – összesen 60 idős befogadására képes.