Százbereken szolgált a küküllőszéplaki asszonykórus

Énekkari találkozóval egybekötött kiránduláson vett részt a küküllőszéplaki Pálffy Ágnes asszonykórus április 29-én, a magyarországi testvértelepülésükön, Szászbereken tartott tavaszköszöntő majálison.

Isten áldásával, a vasárnap délelőtti istentisztelet után, Csepán Levente küküllőszéplaki lelkipásztor vezetésével indultunk útnak. A kis csapat tagjai közül volt, aki először készült átlépni az Erdély és anyaország közötti határt. Késő délután érkeztünk meg a Szolnok melletti testvértelepülésre, ahol a helyi közösségi ház udvarán muzsikaszóval és nagy szeretettel várt Alapi József polgármester, a lelkes szászberekiek, valamint Szakács Béla, Küküllőszéplak község polgármestere. Köszöntőkkel, asztali áldással, közös vacsorával, nótázgatással, a viszontlátás örömét átélve töltöttük az estét.

Százbereken szolgált a küküllőszéplaki asszonykórus

Majálisi ünnepségünket az önkormányzat épületében kezdtük, ahová a szászbereki asszonyok hívtak meg „csigázni”, azaz az alföldi húsleves csigatésztája készítésének rejtelmeibe avattak be. A közös munka öröme előcsalogatta a Kis-Küküllő menti népdalokat, amelyeket vendéglátóinknak is átadtunk. A délután a felhőtlen ünneplés jegyében zajlott. A szabadtéri színpad az ünnepi köszöntőknek adott helyet, majd operett-előadást hallgathattunk Tóth Éva és Leblanc Győző előadásában, és a helyi kisiskolások is bemutatták tudásukat. Ezt követően kórusunk egyházi és Kis-Küküllő menti dalaitól csengett a tér. Vendéglátóink Bársonyvirág kórusa alföldi dalokkal készült a találkozóra, majd közös imaként énekeltük el a magyar és székely himnuszt.

Május 1-jén, hazaindulás előtt istentiszteleten vettünk részt a helyi katolikus templomban, ahol a munkaszüneti napon az egymás iránti szeretetről és háládatosságról szólt az igehirdetés, majd Szolnokon, a Tisza fővárosában sétálhattunk, megcsodálva a város nevezetességeit. Tiszta szívből mondunk köszönetet a szászbereki önkormányzatnak, valamint a Küküllőszéplaki Polgármesteri Hivatalnak a támogatásért, kedves vendéglátóinknak a szeretetteljes, önzetlen fogadtatásért, hiszen mindannyian átérezhettük a szeretet megtartó erejét, amely képes ledönteni a fizikai és lelki határokat.

A küküllőszéplaki Pálffy Ágnes asszonykórus