Szászrégen is új református óvodával gyarapodott

Harminc kisgyerek járhat majd az új magyar óvodába Szászrégenben. Az intézményt az Erdélyi Református Egyházkerület építtette a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében, magyar állami támogatással.

Egy óvodai és egy bölcsődei csoportot, összesen harminc gyereket fogadhat be az új református óvoda Szászrégeben. Az egyházközség romos állapotban kapta vissza egykori államosított iskoláját, amelyet az állagmegőrzés érdekében újrafedett a gyülekezet.

A két egységből álló épületegyüttest az óvodafejlesztési programmal szépen felújították, kibővítették, így korszerű, megfelelő környezetben tanulhatnak, játszhatnak a kicsik a város központjában.

A munkálatokat 2018 júliusában kezdték el, a kivitelező cég pedig átadta a befejezett, modern épületet az egyházkerületnek. Az új óvoda iránt nagy az érdeklődés, főleg a bölcsődére mutatkozik nagy igény a helyi szülők részéről – mondta el Tamás Endre Ottó lelkipásztor.

Az egyházkerület és az érintettek hálájukat fejezték ki Istennek az újabb oktatási intézményért, amely összefoghatja a szórványban élő magyar gyerekeket, családokat, valamint köszönettel tartoznak a támogatóknak és mindazoknak, akik részt vettek a projekt megvalósításában.

 

Fotó: Kiss Gábor