SuliJó tábor – hogy Suli után is legyen jó!

Egészen újszerű és sokrétű tábort szervez V–VIII-os diákok számára az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Algyógyon, június 29. és július 4-e között. A nyolc különböző, iskolai tantárgyakból ihletett főtevékenység mellett csapatépítő játékok, kreatív foglalkozások, Erdély legnagyobb pizsama party-ja és legvidámabb medencés bulija is vár a jelentkezőkre.

A SuliJó képzések továbbfejlesztéseként kigondolt tábor az a nyári program, ami többet nyújt, mint egyszerű kikapcsolódást. Úgy értelmezi a tábori élményeket, hogy közben alkalmat ad a gyerekeknek arra, hogy olyan dolgokat tapasztalhassanak meg személyesen, amelyeket az iskolai képzésből kimaradnak, vagy csak nagyon kevés helyet kapnak. Itt a diákok egyszerre tanulhatnak és játszhatnak, új dolgokat fedezhetnek fel és jobban megismerhetik egymást, kíváncsiskodhatnak és kipróbálhatják magukat mindenféle helyzetben. Ilyenek például a különféle fizika- és kémia kísérletek, kreatív újrahasznosítások és környezetvédelem, harci jelenetek felelevenítése, gyerek-divattervezés és csináld-magad projektek, színészkedés, zenélés vagy éppenséggel a tábori blog szerkesztése.

SuliJó tábor – hogy Suli után is legyen jó!

A tábor koncepciója megközelíti az iskolai oktatás elképzeléseit. A programok alapvetően két kategóriára oszlanak: műhelyek, amelyek a különféle iskolai tantárgyak témaköreibe szervezettek, és alternatív programok, amelyek magukba foglalják egy-egy tábor kötelező elemeit – játék, kirándulás, sport, kézműves foglalkozások, csoportdinamikai tevékenységek, tábortűz, fürdőzés.

A műhelyek nyolc félék, és a ház – Kísérletezők, Ecolanderek, Álarcosok, Muzsikusok, Trendszetterek, Séfek, Lovagok, Paparazzik – elnevezést viselik. Egy-egy háznak egy vagy két vezetője van, akik a választott témákban mélyítik el a gyerekeket, kreatív megoldásokkal, játékosan tanítják őket és gyakorolnak velük. A tábor kezdetekor szimbolikus beavatási szertartás keretén belül a gyerekek kiválaszthatják a nekik leginkább tetsző házat, amelynek foglalkozásain a tábor ideje alatt résztvesznek majd. 

A tábor utolsó napján, nyílt nap keretén belül bemutathatják egymásnak és a szüleiknek is munkáik gyümölcsét, legyen az színdarabok, kísérletek, divatbemutató, zenedarabok stb. formájában.

Jelentkezni lehet osztállyal, de akár egyénileg is, a SuliJó oldalon található űrlap kitöltésével, vagy a 0753497706 telefonszámon. 

További információk, képek és videóanyag a www.sulijo.ro oldalon találhatók.