Somosdi fiatalok nyerték az országos bibliaismereti vetélkedőt

Tizenötödik alkalommal szervezték meg Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének (IKE) országos bibliaismereti vetélkedőjét november 11-én, szombaton. A vetélkedő egyházkerületi, döntő szakaszán azok a konfirmált fiatalok vehettek részt, akik továbbjutottak az egyházmegyei szakaszon.

Somosdi fiatalok nyerték az országos bibliaismereti vetélkedőt

A versenyen 12 csapat mérte össze erejét, felkészültségét, akik a Kézdi-Orbai, Sepsi, Küküllői, Marosi, Görgényi és Hunyadi egyházmegyét képviselték. Idén, az eddigiektől eltérően a versenyzők nem egy teremben ülve versenyeztek, hanem Kolozsvár belvárosában barangolva. A rövid áhítat és ismerkedés után a szervezőcsapat egy-egy tagja ismerős helyszíneken várta a csapatokat, akik térképpel a kezükben indultak útnak. Sorra került a Kétágú templom, a teológia, a Farkas utcai templom, a Szent Mihály-templom, valamint az evangélikus és unitárius templomok. Ezeken a helyszíneken egy-egy, a helyhez kapcsolódó feladat után kapták kézhez a versenyzők magát a tesztlapot, így amellett, hogy számot adhattak tárgyi tudásukról a kijelölt bibliai történeteket illetően, a kolozsvári templomok és helyszínek történetébe is betekintést nyerhettek. Az állomások végigjárása után a résztvevők visszatértek az IKE klubba, ahol az ünnepélyes díjkiosztás következett.

Somosdi fiatalok nyerték az országos bibliaismereti vetélkedőt

Első helyen idén is a somosdi (Marosi egyházmegye) Dániel Adrienn és Ferenczi Balázs, második helyen a szőkefalvi (Küküllői egyházmegye) Nagy Anna-Borbála és Nagy Eszter, a harmadik helyen pedig a kisfülpösi (Görgényi egyházmegye) Tavaszi Anita és Csorvási Júlia végeztek. Gratulálunk, nem csak a nyerteseknek, hanem minden résztvevőnek a szép eredményért, és köszönjük mindazon lelkészeknek, kísérőknek, akik vállalták, hogy felkészítik a versenyzőket. Reméljük, mindannyian megtapasztalták, hogy ez nem csupán egy verseny, hanem áldott alkalom az együttlétre, az ismerkedésre. Jövőre ismét találkozunk!