Hála a segítőknek: sikeres gerincműtéten esett át Goga Eliza

Köszönőlevélben fordult a gyülekezetekhez, egyházkerülethez, egyházmegyékhez, minden nagylelkű támogatóhoz Goga Sarolta vallástanárnő, kifejezve családja háláját a sok imádságért és adományokért, amelyek által lehetővé vált lánya, Goga Eliza gerincműtéte.

,,Hogyan is adhatnánk eléggé hálát Istennek értetek mindazért az örömért, amellyel megörvendeztettek minket a mi Istenünk előtt” – kezdi köszönetnyilvánítását az édesanya az 1Thessz 3,9 alapján.

A 13 éves Eliza megsegítésére húsvét előtt adott ki felhívást az egyházkerület. A súlyos és ritka betegség (Ewing-szarkóma) kezelése meghaladta a család anyagi lehetőségeit, a felhívásra azonban sokan válaszoltak: „megtapasztalhattuk Isten gondviselő szeretetét, amellyel benneteket mellénk állított. Erdély-szerte nyitott szívekre és imádságos lelkületre találtunk. Eddig összegyűlt 102 ezer euró és lehetségessé vált a lehetetlennek nyilvánított gerincműtét” – számol be Goga Sarolta.

Csodára várva: csontvelő-átültetés lehet a megoldás Goga Eliza számára

A Bécsben elvégzett, 60 ezer euró értékű műtét sikeres lett, és minden lelet negatívnak bizonyult, a betegséget azonban nem tudták megállítani. Időközben áttét keletkezett, így a család küzdelme folytatódik. Az adományokból maradt összegből Olaszországban, Torinóban kezelhetik tovább Elizát.

„Újkenyér vasárnapja, a hálaadás ünnepe. Számunkra felettébb való nagy kegyelem. Eszünkbe juttatja a lelki táplálékot is. Azt, amikor

imáitokkal átöleltetek, felemeltetek, erőt adtatok. Mindezért és értetek mondunk teljes szívünkből köszönetet.

Isten áldja meg gazdagon és őrizze mindannyiatok életét, jóságotokat fordítsa vissza többszörösen, hogy általatok még sokan megtapasztalhassák a Krisztusban való közösség megtartó szeretetét és erejét” – fejezi ki a család háláját Goga Sarolta.