Sepsiszentgyörgyön is várták az Urat

Sepsiszentgyörgyön lobbant lángra a Várom az Urat adventi koszorúján a negyedik gyertyája 2014. december 20-án. A rendezvénynek otthont adó Székely Mikó Kollégium Konferencia terme pillanatok alatt zsúfolásig telt kicsikkel és nagyokkal, akik közös céllal érkeztek: mindannyian adventre kívántak hangolódni. A belépőket kellemes hangulat, igényes vásártér, gőzölgő tea, finom kávé, bársonyos forrócsoki és paprikás zsíros kenyér fogadta.

Sepsiszentgyörgyön is várták az Urat

A fesztivált Müller Lóránd fotosmartonosi lelkipásztor áhítata nyitotta meg, majd színpadra lépett a sepsiszentgyörgyi Harmónia Kamarakórus. Őket követte a kálnoki IKE csoport zenekara, illetve a csíkszeredai Psallite együttes. A rövid technikai szünetben Kiss Margit ismertette a jelenlevőkkel a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót. Elmondta, az idei találkozóra is nagyon várják az erdélyi résztvevőket. Ezt követően átvette a színpadot a kézdivásárhelyi Református Kollégium zenekara, a nagyajtai Áfonya ifjúsági citerazenekar és a sepsiszentgyörgyi Kántorock együttes. Bár az esemény végét csak a legkitartóbbak várták meg, a hangulat minőségén ez semmit sem rontott. A lelkes közönség többször is visszatapsolta a zenekarokat, ezzel is biztatva őket, hogy jó az, amit csinálnak, a zenének még mindig megvan a közösségépítő ereje.

Sepsiszentgyörgyön is várták az Urat

A köszönetnyilvánítások és áldás után kialudtak a koszorú lángjai, a résztvevők élményekkel, lelki feltöltődéssel, ünnepi hangulattal a tarsolyukban térhettek haza.

 

Tóth Izabella