Segítségre szorul Sárd temploma

Károkat okoztak az elmúlt napok esőzései Magyarigenben és Sárdon. Magyarigenben a hívek telkeit, illetve a templom körüli telkek állapotát tette használhatatlanná a víz, Sárdon azonban nagyobb károkat is hagyott maga után.  

Segítségre szorul a Nagyenyedi Református Egyházmegyéhez tartozó Sárd temploma. Az elmúlt napok esőzései miatt árvíz sújtotta a Gyulafehérvártól 8 km-re fekvő települést. Kilépett a medréből az Igen pataka, teljes útszélességben hömpölygött a főtér irányába, aminek záró épülete a Vártemplom. A víz elsodorta a 16. századi Bástya ajtaját, befolyt a templomudvarra, majd benyomta a templom ajtaját is, ahol egy méteres magasságban átfolyt a templomon, megmozgatva a padokat is. Gudor Kund Botond esperes elmondta, maradandó fizikai károknak egyelőre nincs nyoma, a helyzetet azonban súlyosbítja a templom padlózatát borító iszap. Ezen kívül a víz elöntötte a parókia pincéjét, de elsodorta a hívek kertjeit, ültetvényeit, melegházait is.  

A károk felmérése érdekében egyelőre a biztosítót várják, utána kezdődhet a több napos takarítás, szárítás. Szász Csaba helyi lelkipásztor biztosított, a kis gyülekezet egy emberként áll ki temploma feljavításáért. A segítő kezekre azonban szükség van, egyelőre közmunkára a magyarlapádi közösség jelentkezett. Példájukat követve várják a további segítséget. 

A sárdi település kis gyülekezete arra kér minden jóindulatú segítőkész olvasót, hogy amennyiben lehetséges, támogassa a károk javítását. Ezt a Nagyenyedi Református Egyházmegye titkárságán keresztül tehetik meg, a következő bankszámlaszámon:  

IBAN: RO74RNCB0005021059250001 RON 

PROTOPOPIATUL REFORMAT AIUD 

CIF 4613520