Rekordot döntöttek az ikafalvi cserkészek

Saját szemétszedési rekordjukat döntötte meg április 14-én a 140-es Jánossy Zoltán cserkész csapat tizenkét cserkésze.  Amíg a legtöbb gyerek pihenéssel, kirándulással töltötte a szünidőt, addig a cserkészek hasznos munkára vállalkoztak. Az Ikafalva feletti dombon végighúzódó árokból összegyűjtöttek több mint tizenkétezer liter szemetet.

Rekordot döntöttek az ikafalvi cserkészek

A faluban és annak környékén több éve, évente legalább négy alkalommal tartanak szemét szüretet a cserkészek. A mostani azért volt kiemelkedő teljesítmény, mert soha nem sikerült ennyi szemetet összegyűjteni egy alkalommal.  A megközelítőleg egy órát tartó pihenő szünetet leszámítva öt munka óra alatt, kilenc telerakott szekér szemét gyűlt össze, megközelítőleg 200 zsákba. Tizenkét cserkésztől ez szép teljesítmény!

Rekordot döntöttek az ikafalvi cserkészek

A mostani alkalommal, hogy a lakosokat leszoktassuk a felelőtlen környezet szennyezésről, amennyire az erőnk és az időnk engedte különválogattuk azokat a tárgyakat, amikről a gazdájukat fel lehet ismerni. Ezeket a képeket egy belső listán közzé tesszük, hogy mindenkinek egy világos képe legyen a szemetelők köréről. Iskolás táskákat, kazettafont, pénztárcát, iskolai igazolványt, pénztárcát, jellegzetes vázákat, poharakat, játékokat, állat fülszámokat, és egyebeket fényképeztünk le abban a reményben, hogy gazdáik az elkövetkezendő időszakban jobban odafigyelnek a környezetükre, és jobban értékelik azt az embert próbáló munkát, amivel ezek a fiatalok visszaadtak a természetnek több mint egy kilométer árkot, a Felszegből az erdőre vezető út mellett.

 

Bardócz Csaba csapatparancsnok, lelkipásztor