Reformátusok az Alpok lábánál

Ferencz Árpád és Domahidi Nelli lelkész házaspár volt a vendéglátónk az Auensteini parókián, ahonnan június 23-án reggel, a Batizán Attila, szentgericei lelkipásztor által, a helyi templomban megtartott áhítatot követően indultunk útnak Zürich felé. Hatvan kilométer megtétele után érkeztünk Zürichbe, ahol Jiri Dvoracek lelkipásztor a város reformációval kapcsolatos vonatkozásait mutatta be. A teológia mellett, Zwingli házát és dolgozószobáját tekintettük meg, majd a város protestáns templomait látogattuk végig. Este egy alternatív istentiszteleten vettünk részt, ahol a The Beatles együttes közismert dalai, mint az Imagine, Hey Jude, és a Let it be is elhangoztak.

Reformátusok az Alpok lábánál

Jiri Dvoracek, Ravasz Hajnalka és más gyülekezeti tagok vendégszeretetét megköszönve Männedorf felé fordítottuk biciklink kormányát. Itt a svájci magyar reformátusok évadzáró konferenciáján vettünk részt, ahol Fodorné Ablonczy Margit lelkipásztor Kálvinról szóló tanulságos előadását is meghallgattuk. Ebéd után Gede Csongor, kolozsmonostori református lelkipásztor, a bicikli túra megálmodója, és főszervezője a biciklis zarándoklatunk célját, eddigi útvonalunkat és az előttünk álló terveket mutatta be. Meglepetésünkre a magyar gyülekezeti tagok egy gyors perselyezést indítványoztak, aminek összegét az erdélyi református kollégiumoknak ajánlották fel. A konferencia után a mai napra betervezett 90 kilométerünket letekerve az Alpokkal szembeni Hellbüch településre bicikliztünk fel.

A festői panorámában gyönyörködve, Császár Béla ózdi református lelkipásztor áhítata után pihenőre tért a csapat, mert túránk legnehezebb része a június 25-i Brünigpassba vezető útszakasz lesz. 

 

Bardócz Csaba lelkipásztor