Refo500 díjak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián

A reformáció 500. évfordulója alkalmából tíz rendkívüli díjban részesítette az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián, május 21-én az Erdélyi Református Egyházkerület és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen tanuló diákokat és oktatóikat. A díjakat az ünnepi díjkiosztón Ballai Zoltán, az egyházkerület gazdasági előadótanácsosa adta át. Kiemelkedőnek számít az is, hogy az Erdélyi Református Egyházkerület második éve nem csak a diákokat, hanem az őket irányító tanárokat is jutalomban részesíti, ezzel is értékelve témavezetői tevékenységüket. Ugyancsak a díjátadón hirdették ki a Sapientia EMTE diákjainak díjait is, két díjat a kolozsvári karon, egy-egy díjat pedig a marosvásárhelyi és a csíkszeredai karon tanuló diák kapta kiemelkedő tudományos tevékenységéért, valamint az őket irányító tanárokat, illetve diákok tudományos előrehaladásáért sokat tévő tanárokat is jutalomban részesítették.

Refo500 díjak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián

Refo 500 díjban részesültek Bege István és Tóth Melinda (informatika), Dezső Zsolt Balázs (régészet), Duduj Szilvia (szociológia és antropológia), Jákó Szabolcs (kémia), Kedves Anett (néprajz), Kovács Arnold (teológia), Márton-Simon Anna (klasszikus magyar irodalom), Nagy Anita és Csula-Albert Andrea (közgazdaság és gazdálkodástudomány), Tamás Borbála (kognitív pszichológia) és Timár Rita (biológia), valamint irányító tanáraik, dr. Simon Károly, dr. Pánczél Szilamár, dr. Péter László, dr. Kun Attila Zsolt, dr. Szikszai Mária, dr. Zamfir Korina, dr. T. Szabó Levente, dr. Alt Mónika Aletta, dr. Szamosközy István és dr. Ruprecht Eszter.

Refo500 díjak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián

A Sapientia EMTE dákjai közül a csíkszeredai karról Vitályos-Bartalis Réka (szociológia és antropológia szekció), a marosvásárhelyi karról Portik Tímea Andrea (kommunikáció szekció), a kolozsvári karról pedig Varga Szilvia (politológia) és Varga Hilda-Mária (környezettudomány) kapott Refo500 díjat, vezető tanáraik dr. Tódor Erika-Mária, dr. Kátai Zoltán, dr. Toró Tibor és dr. Szenkovics Dezső.

Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia református teológia szekciójában dicséretben részesült Veress Eszter Orsolya kutató munkája, harmadik díjat szerzett Bányai Csaba Attila, második díjat Rusu Szidónia, első díjat kapott Tasnádi István teológus hallgató.

Refo500 díjak az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián

Fotó: Kiss Gábor