Rád is szükség van!

A Rád is szükség van! speciális igényekkel élőknek szervezett rendezvény sorozat először tavaly, 2016-ban volt megszervezve Ikafalván. A programsorozatot a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja, a svájci HEKS és az osztrák Diakonia Austria segélyszervezetek által támogatta az elmúlt évben és idén is.

Rád is szükség van!

Felső Háromszéken, mindenki tudja, hogy szeptemberben a pityókaszedés a szezonális munka. Előtte a szénázás és utána a további betakarítás, így ősszel jó formán nincs megállás. Mondják is Ikafalván, hogy falun a munkát nem lehet befejezni, csak abba hagyni, majd az úgy is megvárja az embert.  Időhiány miatt viszont neki kellett vágni a Rád is szükség van! programsorozat előkészítésének, annak ellenére, hogy a helyiek a bevételének egy része a pityóka termesztésből származik. Ilyenkor nehéz egyházi jellegű tevékenységet szervezni, nehéz a lelki életre felhívni a figyelmet, de Istennek semmi sem lehetetlen. Isten most is megmutatta, hogyan Ő tudja akadály mentesíteni az utat akkor is, amikor az emberileg lehetetlennek tűnik.

Több egyeztetés árán ugyan, de Ikafalváról nyolc asszony indult el 2017. szeptember 12-én Sepsiszentgyörgyre, az Írisz házba, ahol Olcsvári Tünde és Szilágyi Nagy Imola szeretettel fogadtak Speciális Munkatársképzésre. A képzés alatt gyarapodhattunk ismeretben, betekintést nyerhettünk a fogyatékosság típusaiba, fejlesztési lehetőségekről és alkalmazható módszerekről is tájékozódtunk. Ugyanakkor betekintést nyertünk az Írisz házban folytatott színes skálán folyó tevékenységekbe, műhelyekbe. Ez úttal is köszönjük a ránk szánt időt, ötletek, tanácsokat! A munkatársi csapat felkészülve vághat neki az idei Rád is szükség van! speciális igényekkel élőknek szervezett rendezvénysorozatnak. Minden egyes munkatársra szükség van, nem csak itt, máshol is!

Rád is szükség van!

Kedves olvasó, ha látod azt, hogy a lelkipásztorod fáradozik, menj segíts neki, mert egy közösség akkor lesz élő, ha a tagok is élők. Rád is szükség van az akadálymentesítésben, hogy az evangélium mindenki szívéhez eljusson! Igen tudom, kell a pénz is, meg a pityóka is, da ha segítsz a rászorulón, te lelkiekben gazdagabban, mondhatjuk, úgy, hogy boldogabban térsz haza!

Rád is szükség van!

Bardócz Tímea, programfelelős