Rád is szükség van Ikafalván

Szeretetteljes karácsonyi hangulat volt 2017. december 20-án délután, estébe nyúlóan az Ikafalvi Művelődési Otthon termeiben, ahol akadálymentes istentisztelettel tartottuk az évadzáró estét. A gondosan berendezett terembe kedves vendégek érkeztek a sepsiszentgyörgyi IRISZHÁZ-tól, speciális igényekkel élők, segítő vezetőikkel, Makkai Péter tiszteletessel és Olcsvári Tünde pszichológussal, Kovásznáról Deák Judit csoportja, valamint Kézdivásárhely és környékéről kedves ismerőseink, barátaink, testvéreink mindannyian.

Rád is szükség van Ikafalván

Bardócz Csaba tiszteletes úr kedves házigazdaként üdvözölte a vendégeket és köszöntötte Bokor Kinga segítő társunkat születésnapja alkalmából. Továbbá Makkai tiszteletes úr magával ragadó, interaktív istentisztelete következett. Bemutatkozott az IRISZHÁZ énekes, zenélő csoportja, velük együtt énekeltük: Velem vándorol utamon Jézus, majd Kiss Barbara bibliaolvasását hallgattuk. Farkas Éva imádkozott mindannyiunk nevében szívhez szólóan. Olcsvári Tünde “Szív küldi szívnek” mottóval, játékos magyarázatokkal mutatta be érzelmi központunk, a szív “arcait”. A szem a lélek tükre, de a szív küldi sugarába a szomorúság-bánat, de az öröm-boldogság érzéseit is. “Öleljük meg egymást, “de úgy, hogy meghalljuk a szív hangját, mely azt mondja a kis herceg szavaival: “Jól csak a szívével lát az ember”. Győzzön a szeretet, mely kiapadhatatlan forrás, maga az Isten, és énekeljük: Itt van Isten köztünk, jertek őt imádni…

Rád is szükség van Ikafalván

Az istentisztelet érdekes mozzanata Lukács evangéliumából A tékozló fiú története, melyet sokatmondóan ecsetel a világhírű holland festő, Rembrandt festménye. A kép mentén folyik az előadás-beszélgetés a tékozlásról az emberi gyarlóságról, de a bűnbánat, megtérés, a megtisztulás, újjászületés lehetőségéről is. “Az Atya visszavár bennünket, tékozló fiakat, hosszan tűr érettünk” és befogad gondoskodó szeretetébe. Atya, Fiú, Szentlélek éneklő imádata következik: “Imádlak, leborulva áldlak, úgy szeretlek.” A Mi Atyánkot fennállva mondjuk.

Rád is szükség van Ikafalván

Áldás után Olcsvári Tünde kézműves mécseseket osztott a kisebbeknek, hogy vigyék magukkal a fényt és osszák az örömet, karácsony üzenetét. Pázsi Margit a kovásznai csoport nevében beköszönő, megköszönő és elköszönő Betlehemes énekkel színesíti az estét. Bardócz Csaba tiszteletes úr RÁD IS SZÜKSÉG VAN pólókat ajándékozott hőseinknek és segítőiknek. Folytatódott a foglalkozás Bölöni Cecília irányította játékkal, Bardócz Tímea programfelelős vezette kézműves tevékenységgel, jó beszélgetésekkel. Közben lehetett szép, színes, ízléses, édes ajándékokat vásárolni, gyönyörködni a kínálatban. A rendezvény szeretetvendégséggel zárult. A karácsonyi dekorációs, szépen megterített asztalon mindenki tányérján ajándék-kézműves csoki volt. A finom estebédet Dombi Etelka, Kovács Tünde és Bartos Erzsike készítették. A süteményt Dombi Etelka készítette, lánya Dombi Anita a sok-sok szép színes képet. Mesébe illő karácsonyváró élmény volt. Köszönjük.

 

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő