Rád is, rám is szükség van!

Jó volt megtapasztalni, hogy RÁD IS, rám is, és mindannyiunkra SZÜKSÉG VAN, nem vagyunk feleslegesek és együtt tudunk tanulni, dolgozni, játszani, segíteni, beszélgetni. Együtt lenni jó! Sőt még a falat is jobban esik, ha együtt vagyunk.

Rád is, rám is szükség van!

2017 szeptember 13-án több mint 40-en gyűltünk össze az ikafalvi művelődési otthonban, hogy folytassuk a RÁD IS SZÜKSÉG VAN!  projekt következő szakaszát. Délután 4 órakor fogadtuk a “hőseinket”, a speciális igényekkel, fogyatékkal élő kis és nagyobb testvéreinket kísérőikkel, szüleikkel együtt. Regisztrálás után a foglalkozás köszöntéssel, ismerkedéses és csapatépítő összehangoló játékkal kezdődött vidám hangulatban.

Az Írisz ház munkatársa, Egyed Edit, előadó jóvoltából Isten patikájában, a gyógynövények világában barangoltunk.  A gyógynövények széleskörű és alapos ismerője és gyűjtője kitűnő pedagógiai tapintattal magával ragadó interaktív foglalkozást tartott. Rengeteg szó esett a természet közeli gyógynövénygyűjtés és a velük való gyógyítás jótékony hatásairól. Sok-sok ismeretet szerezhettünk a témával kapcsolatosan: mit, hol, hogyan gyűjtsünk, mi mire jó. Volt játék képekkel, leírásokkal, szaglás, tapintás, ízlelés alapján való felismeréssel. Volt kézműves foglalkozás: kristálytiszta befőttes üvegekbe gyógynövény keveréket raktunk teának. Csipkével, zsinórral díszítettük az üvegeket és színes papírral, szalaggal kötöztük le. Mindenki készíthetett magának és ajándékozásra is. Kellemes és hasznos, hangulatos, illatos és ízletes tevékenység volt, mert közben lehetett fogyasztani teát, süteményt, gyümölcsöt.

Rád is, rám is szükség van!

Az összejövetel szeretetvendégséggel zárult. Köszönjük, hogy a Sepsiszentgyörgyi Keresztyén Diakónia, Írisz ház, segélyszervezeteivel, a svajci Heksel és a Diakonia Astriaval ismét támogatták rendezvénysorozatunkat!

Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő