Paralimpia 2015: egymásért égni

Ahogy a meggyújtott, de kettétört gyertya ég, úgy tudtok ti is, sérült személyként, gyermekként égni, teljes életet élni – mutatta fel Lészai Emőke óvónő az égő gyertyát azon a játékos, csoportépítő találkozáson, amelyet a Csemete Alapítvány szervezett a kolozsvári sérült gyermekek számára. – Kívánom, legyetek egymás számára gyertyák az életben. Segítsetek a szülőknek, társaitoknak, barátoknak és legyetek egymáshoz türelmesek – e szavakkal indította útjára a kolozsvári pedagógus a Paralimpia 2015 nevű rendezvényt, amelyre több kolozsvári csapat is benevezett, a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájának Szivárvány csoportja, a Bátor Báthorisok, Gondviselés Egyesület Delfinek csapata, a Hit és Fény részéről a Pipacs csoport, valamint a Csemete Alapítvány Játszóház csapata.

Paralimpia 2015: egymásért égni

Az óvodásoknak szervezett tavalyi olimpia sikere nyomán született az ötlet, hogy idén ne csak az ovisoknak, hanem a fogyatékosok számára is rendezzenek vetélkedőt, amelyet nemcsak a helyi polgármesteri hivatal támogatott, hanem a HEKS-EPER (Svájci Evangéliumi Egyházak Segélyszervezete) és a Diakonie Austria is a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiók–Írisz Ház által lebonyolított Akadálymentes Gyülekezetekért kiírt pályázata keretében.

Paralimpia 2015: egymásért égni

A mintegy kétórás rendezvény végén, a különböző ügyességi próbákat követően, Daray Attila zsűritag, a Dorcas Alapítvány igazgatója elmondta: öröm és meghatódottság volt látni a versenyzőket, a boldog arcokat. A szeretet olyan megnyilvánulásait lehetett észrevenni, amelyek a mai világban sajnos nem gyakoriak – zárta értékelését a zsűri elnöke, aki szerint mindenki győztesként hagyta el a rendezvény helyszínét.

 

Szöveg: Somogyi Botond

Fotó: Kiss Gábor