Parajdon ülésezett az Esperesek Kollégiuma

Parajdon, az Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központban tartották február 21-22 között az Esperesek Kollégiumát, amelyen az esperesek beszámoltak az egyházmegyék életéről, megvitatták a közös gondokat, valamint adminisztrációs kérdésekről is beszélgettek. A tizenöt egyházmegye esperese mellett a Püspöki Hivatal tanácsosai is részt vettek a találkozón.

Parajdon ülésezett az Esperesek Kollégiuma

Az esperesek beszámolóiból kiderült, hogy a gondok közösek, a kommunikáció hiánya, a lelkészhiány is felüti a fejét az egyházmegyékben. Vita kerekedett a beszolgálási díjról, bár van egy íratlan szabály, nincs törvény arra, hogy ezt hogyan lehet szabályozni. A beszámolókból kiderült, hogy egyre kevesebben vállalják el az üres gyülekezetekbe való beszolgálást.

Parajdon ülésezett az Esperesek Kollégiuma

Meghatározták a Generális Vizitációk helyszíneit és dátumait, idén is minden egyházmegyéből egy gyülekezetet látogatnak meg, hét gyülekezetet a tavasz folyamán, nyolcat pedig az ősz folyamán. Szóba kerültek a Ráday Kollégium számára gyűjtött adományok is, amelyet hamarosan le fognak zárni. A már beérkezett adományokból is kiderült, hogy mind magánszemélyek, mind cégek és gyülekezetek, valamint egyházmegyék szépen adakoztak. Az egyházmegyéknél március 1-én zárják le a gyűjtést.

 

Kiss Gábor