Öt éves a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Borókája

A mi Borókánk egy nyugdíjasklub, amelyet a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány pszihológus munkatársa, Dénes Kinga indított el és működtet Baróton. A heti egyszeri találkozásokra aktív nyugdíjasokat vonzó találkozóhely változatos tevékenységei révén színes, értékes és értékelt programot biztosít alkalmanként 25-30 résztvevőnek a városból és a környékről. A naptári év ünnepi eseményei kapcsán szervezett foglalkozások alatt advent, karácsony, húsvét a kézműveskedésről, ünnepi vásárokon való jelenlétről szól. A farsang, böjti idő, költészet napja, szüret vagy magyar történelmi ünnepeink kapcsán is  meghívott előadók, múzeumlátogatások kínálnak közös tanulást és együttlétet számukra. Közkedvelt a Tusnádfürdői welness látogatás a téli időszaban. Az évente két alkalommal szervezett kirándulásaikon pedig eljutottak a Kazánszorostól Máramarosig, a Duna Deltától Torockóig.

Öt éves a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Borókája

Az öt éves születésnapot 2019. október 11-én a Baróti Művelődési Házban, egy ünnepi est keretében ünnepelték meg, száz résztvevővel. Az ünnepségen a helybéli Syncron Táncegyüttes, a Vargyasi „Reménység”-, a Nagybaconi „Őszi Csokor” Nyugdíjas Klubok, valamint a szintén Alapítványunk által létrehozott, Sepsiszentgyörgyön működő Nyugisok(k) Klub tagsága vett részt és énekkel, verssel, humoros jelenetekkel szórakoztatta az ünneplőket. Az eseményen köszöntőtte az egybegyülteket Szakács László, Barót városának alpolgármestere. Tóth Anna, a Diakónia Sepsiszentgyörgyi Fiókjának Idősgondozó Ágazati  igazgatója megköszönte Dénes Kinga leleményes, elkötelezett, empatikus szolgálatát, aki a nyugdíjasok szeretett Kingucija – mindenese lett a két városban.

Öt éves a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Borókája

Az ünnepi vacsorával, élő zenével és tombolasorsolással folytatódó ünnepi eseményt támogatta Barót Város Tanácsa, Party Pub vendéglő, a kolozsvári SC Terom Cleaning Solutions KFT , valamint a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány.

(Tóth Anna)