Őszi lelkészértekezleti találkozó

Gyulafehérváron került sor idén ősszel az Egyházkerületi Értekezleti Tanácsra, ahol elsősorban a közeledő szovátai konferencia volt a téma. A találkozókat úgy próbáljuk évente kétszer megszervezni, hogy, amennyiben lehetséges, egyházközség által működtetett vendégházban szálljunk meg.

Gyulafehérvár mellett Alvinc is helyet adott a beszélgetéseknek.

Jó volt újra találkozni és hallani a beszámolókat a megyei elnököktől, helyzetképet kapni arról a munkáról, ami az egyházmegyékben folyik. A negyedévi előadásokon kívül szóba került a tagdíjak, a kreditpontok kérdése is, de ugyanúgy az Erlész anyagi helyzete is. A találkozón többek között az a döntés is megszületett, hogy ezentúl a szovátai konferencián az elmúlt év anyagi beszámolójára is sor fog kerülni. Ízletes vacsora után, a megbeszélést szüneteltetve, Gudor Kund Botond helybéli lelkész, esperes vezetésével városnézésre indultunk. Az esperes urat hallgatva az esti fényben megelevenedett előttünk a vár, a város és annak történelme.

A találkozón elsősorban a szovátai lelkészértekezletről beszéltek.

A másnapi közös reggeli után Alvincen folytattuk a megbeszélést, ahol a régi, leégett parókiából, csoportok fogadására alkalmas szobákat és konyhát alakítottak ki. Gyülekezet már nincsen, de támogatással a nagyon romos állapotban lévő templomot is sikerült felújítani, ahol régen még tehenek legeltek és a bejárati ajtó tetejéig ért az egykori, 1970-es árvíz. Különös volt így új köntösben látni a templomot és igét hallgatni benne. A szovátai konferencia teendőit, feladatait már itt, Alvincen beszéltük meg és osztottuk szét, azzal a jól működő csapatrutinnal, ami az évek során egybekovácsolta a szervezőket. Hálásak vagyunk a helyszínért, ahogyan minden egyes munkatárs szolgálatáért is. A mihamarabbi találkozás reményében,

 

Pap Ákos, ERLÉSZ alelnök.