Online tartották az idei Országos Bibliaismereti Vetélkedőt

Online felületen rendezte meg november 6-án az IKE és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kara teológiai hallgatók bevonásával az Országos Bibliaismereti Vetélkedőt. A megmérettetésre 7 egyházmegye 11 csapata jelentkezett, összesen 22 személy.

A vetélkedőről Tóth Henrietta Beatrix beszámolóját olvashatjuk:

Izgatottan ültünk be a gépek elé. Így kezdődött a november hatodika számunkra. Mi előzte meg? A stressz, amely minden programszervezőt gyötör ebben az időszakban. Lesz-e valami, ha lesz, akkor mégis hogyan? Élőben? Online? Mi praktikusabb, mi jobb, és mi biztonságosabb?

Kéttagú csapatokban jelentkezhettek az érdeklődők.

Úgy döntöttünk, hogy virtuális formában tartjuk meg az idei Országos Bibliaismereti Vetélkedőt. A BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar és a Protestáns Teológia diákjai segítettek az ötletelésben, feladatok megírásában, összeírásában és a zsűrizésben. A 11 kéttagú csapat a próféták elhívástörténetéből, jelképes cselekedeteiből és az Efézusi levélből vizsgázott. A megszokott karikázós és behelyettesítős feladatok mellet egy fogalmazásban is megmutathatták kreativitásukat a fiatalok. Képernyőn keresztül bár, de láthattuk meggyötört, illetve vidám arckifejezéseiket. Mindannyian ügyesen teljesítettek.

A feláldozhatók csapat érte el a legtöbb pontot, utánuk a BETA csapata következett, a harmadik helyezést a Meghívottak szerezték meg. Az első három csapat díjazottjai megelőlegezték a BBTE Tanárképző és Zeneművészeti karra való felvételijüket, emellett pedig bármilyen más szakra is támogatást kapnak. A díjakat postai úton továbbítjuk a győzteseknek.

A Református Tanárképző Kar vállalta a diákok támogatását.

Jeremiás elhívástörténetéből vett igével bátorítom a résztvevőket: „Az Úr azonban ezt mondta nekem: Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahova csak küldelek, és hirdesd, amit csak parancsolok!” Ezzel a lelkülettel törekedjenek a továbbiakban is Isten szolgálatára. Köszönjük a támogatást a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és a Communitas Alapítványnak!