Online is kreatívan – Országos Bibliaismereti Vetélkedőt rendezett az IKE

8 egyházmegye 14 fiatalja jelentkezett a november 7-én megrendezett Országos Bibliaismereti Vetélkedőre. A szervezők közül mindnyájan azon ügyködtünk, hogy az online térben is minél kreatívabbá, élvezhetőbbé tegyünk a versenyt.

A vetélkedőt egy zoomos találkozóval kezdtük, ahol először köszöntőt mondott dr. Péter István, a BBTE Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának intézetigazgatója, egyetemi adjunktusa, majd Tussay Szilárd, az IKE ügyvezető igazgatója. Ezt áhítat követte, amelyet Baciu Marius ötödéves teológiai hallgató tartott.

A jelentkezők bemutatkozása, majd kis eligazítás után következett az első feladat, ahol a résztvevőknek találós kérdéseket kellett kitalálniuk különböző bibliai személyekről. Ezt követően egy online kvíz során további feladatok vártak a versenyzőkre. És bár az idén egyénileg jelentkeztek, sikerült minden feladatra gyorsan és ügyesen válaszolniuk.

Arról, hogy milyen volt számukra a verseny része, Ráduly-Baka Bíborka versenyző így vélekedik: „Igazából nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, mégis kellemes csalódás ért. Az elképzeléseimnél jobban éreztem magam a verseny alatt, tényleg sikerült nagyon jó hangulatot teremteni. Az első fele nagyon jól jött, kellett az a kis bemelegítés, bevezetés, hogy a kamera és a sok ismeretlen ember előtt ellazuljunk. A vetélkedő része pedig élvezhető volt, és nem is annyira nehéz. Vonakodással jelentkeztem a versenyre, de úgy érzem, hogy kár lett volna kihagynom, mert jó tapasztalat volt, és jól éreztem magam (és persze a felkészülés is sok pluszt adott).”

A feladatok befejezése után a versenyzőknek egyórás szünetük volt, amíg megtörtént a kiértékelés. Miközben az általuk írt szövegeket olvastuk, az volt az érzésem, hogy bár nem ismerjük személyesen a versenyzőket, az írásaik által közelebb kerültek hozzánk. Nemcsak azért, mert a feladatokra pontosan válaszoltak, hanem azért is, mert nagyon sok érzelem átjött a szövegekből.

Szoros pontszámok alakultak ki, amit az eredmény is tükröz, ugyanis az első helyet Albert Szabolcs nyerte, a második helyre két lány került: Lukácsi Izabella és Gombár Aletta, a harmadik helyezettek pedig: Ráduly-Baka Bíborka és Sándor Deborah.

Ezúttal is gratulálunk mindannyiuknak, nem csupán a nyerteseknek, hanem minden egyes résztvevőnek. Hiszen ahogyan a versenyen is hallhattuk, a résztevők mind győztesek, mert Isten igéjét tanulmányozták, ami reménységünk szerint mindannyiuk életében megerősítés, ugyanakkor bibliaismereti fejlődés volt. Én személy szerint köszönöm, hogy az idén is az OBV részese lehettem. Köszönöm a munkatársaknak, versenyzőknek, de leginkább Istennek. Akinek legyen dicsőség és hála ezért a napért!