Nőszövetségi találkozót tartottak Magyarrégenben

Nőszövetségi találkozót tartottak Magyarrégenben

Több mint 150 személy vett részt a magyarrégeni református templomban szervezett nőszövetségi találkozón, június 11-én, amely a szeretet, család, anyaság, a hitben gyökerező élet értékei köré épült. Az igét Szegedi László generális direktor, a Brassói Református Egyházmegye esperese hirdette a 2 Timóteus 2. részének 15. verse alapján, kiemelve a Bibliában szereplő hősök alakjait, akiknek a tetteire és hozzájuk hasonló emberekre napjainkban is nagy szükség van. A rendezvény fő alakja Árva Bethlen Kata volt, aki hitével, cselekedeteivel ma is példaként szolgál mindnyájunknak.

Nőszövetségi találkozót tartottak Magyarrégenben

Bíró Sándor lelkipásztor házigazdaként a 130. zsoltárral köszöntötte az egybegyűlteket, majd a magyarrégeni kórus szolgálatát hallgathatták meg. A helyi nőszövetség elnöke, Újfalusi Ibolya köszöntő szavaiban Bethlen Kata gondolatát idézte, mély hitére és Isten akaratában való megnyugvására utalva: „ha tetszik életem Istennek, akkor nekem is tetszik.”

A találkozón Meister Éva színművésznő Árva Bethlen Kata monodrámáját adta elő, majd Borsos Melinda, az Erdélyi Református Nőszövetség elnöke köszöntötte a nőtestvéreket, szeretettel hívva mindnyájukat az elkövetkező időszak nőszövetségi eseményeire, találkozóira – a bonyhai családi napot július 8-án rendezik meg, a reformáció 500. évfordulójára fektetve a hangsúlyt. A Görgényi Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke, Takács Malvin a 31. zsoltár szavaival köszöntötte a résztvevőket: „Tebenned bíztam Uram, ne szégyenüljek meg soha, igazságoddal szabadíts meg engem. Ments ki engem a hálóból, amit titkon vetettek nekem, hiszen te vagy az én erősségem. Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engemet, Uram, hűséges Isten.” Elmondta: ezen igeversek magukban hordozzák a nőszövetségi szolgálat, a női sors lényegét, üzenetét.

Nőszövetségi találkozót tartottak Magyarrégenben