Nemzetközi homiletikai konferencia Magyarországon

A Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem ad otthont a Societas Homiletica 14. nemzetközi konferenciájának 2020. augusztus 7. és 12. között – adja hírül a reformatus.hu. A nemzetközi homiletikai társaság a prédikálás oktatóit és kutatóit gyűjti egybe a világ minden sarkából, várják a magyar előadók jelentkezését is. Idei konferenciájuk címe: Preaching Toward Truth.

Literáty Zoltán, a Societas Homiletica elnökségi tagja szerint nagy lehetőség a homiletika oktatóknak, leendő és jelenlegi doktoranduszoknak, valamint a homiletika iránt aktívan érdeklődő lelkipásztorok számára is, hogy ez a nemzetközi közösség idén Magyarországot választotta a konferencia helyszínéül, hiszen így a részvevők testközelből ismerhetik meg a világ különböző pontjairól érkezők prédikálási tapasztalatait.

 Nemzetközi homiletikai konferencia Magyarországon

A Károli Hittudományi Kara Gyakorlati Teológiai Tanszékének adjunktusa azt is nagyon hasznosnak, sőt fontosnak tartja, hogy minél több „magyar hang” szólaljon meg a nemzetközi tanácskozáson. Erre a konferencia lehetőséget ad saját kiselőadások megtartását kínálva fel – tudtuk meg a szervezőtől. A „Call for Papers”, azaz az absztraktok leadási határideje 2020. február 29.

 

További információkért tattintsanak a konferencia oldalára, vagy keressék bizalommal Literáty Zoltánt, a konferenciaszervező bizottság elnökét.