Ne válj, változtass! – Székelyföldi Régiós Konferencia Kézdivásárhelyen

A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetsége szervezésében szeptember 21-én a került sor a Székelyföldi Régiós Konferenciára, aminek a Kézdivásárhelyi Református Egyházközség és annak Nőszövetsége adott helyet. A találkozó Beder Imre helybéli református lelkipásztor köszöntőjével, majd ezt követően Tóth Anna lelkésznő, a Székelyföldi Régió Nőszövetségi elnöke által tartott igehirdetéssel vette kezdetét. Az igehirdetés megalapozta a konferencia témáját, ami ezúttal a család volt, mottója pedig „Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják, ura pedig így dicséri: Sok nő végez derék munkát, de te felülmúlod mindegyiket! Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.” Péld. 31,28-30

Ne válj, változtass! - Székelyföldi Régiós Konferencia Kézdivásárhelyen

Az igehirdetést követően Orbán Judit alelnöknő seregszemlére szólította a jelenlévőket. Kiderült, hogy a konferencián az Udvarhelyi, Sepsi, Erdővidéki, Brassói, illetve a házigazda Kézdi-Orbai Református Egyházmegyék képviseletében 230 asszony vett részt. Bardócz Tímea a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Nőszövetségének elnöknője reményét fejezte ki, hogy a találkozó, „a találkozás örömén túl, a töltekezés alkalma” is lesz minden résztvevő számára. A seregszemlét egy félórás szünet követte, ahol a nőszövetségi tagok tea, sütemény, ásványvíz és kávé fogyasztása közben ismerkedtek, beszélgettek egymással.

Ne válj, változtass! - Székelyföldi Régiós Konferencia Kézdivásárhelyen

A konferencia második részében Beke Boróka Karatnai lelkipásztornő tartott egy nagyon tartalmas, közérthető  és hasznos példákat magába foglaló előadást „Szakadoznak a kötelékek? címmel. Az előadásban a családokban előbukkanó konfliktusokról is szó esett és a mai divatosnak tűnő rossz megoldás helyett az előadó azt tanácsolta a hallgatóságnak, hogy „ne váljanak, hanem változtassanak” az életükön. A főelőadás után bemutatókra került sor. Tatár Anna az Egyházkerületi Nőszövetség részéről a Bethlen kastély helyzetéről tájékoztatta az érdeklődőket, majd Kozma Ferenc a Bonus Pastor Alapítvány képviseletében a szenvedélybetegségből való szabadulás lehetőségéről szólt, és végül Tóth Anna a Háromszéki Diakónia tevékenységét, ismertette.

Az előadások végeztével az ebéd ideje alatt ismét lehetőség adódott az ismerkedésre, beszélgetésre.