MKT második hétvége

Áprilisban szerveztük meg az IKE Munkatársképző Tanfolyam második szemináriumát. Az alkalomnak idén már negyedik éve Segesvár adott otthont. A második hétvégén a résztvevők az előadások alkalmával megismerkedtek a csoportszerepekkel, bővebben hallottak a csoporton belüli kommunikáció fontosságáról és hasznos, gyakorlati tanácsokat kaptak a különböző ifjúsági alkalmak levezetéséhez.

MKT második hétvége

Az előadásokon kívül rendhagyó áhítatok, csoportdinamikai feladatok, közös éneklés, himnusz-írás és más érdekességek is helyet kaptak a programban. A vasárnapi istentiszteleten Gál Adél harmadéves teológus, és az MKT szervezője szolgált, többek között beszélt az emberhalászatról, az önkéntesség és a csapatmunka fontosságáról, illetve arról, hogy milyen hálás is ez a szolgálat. Az istentisztelet keretén belül a résztvevők néhány énekkel köszönték meg a szívélyes fogadást a vendéglátóknak és a gyülekezetnek egyaránt.

MKT második hétvége

Egyik résztvevőnk írta:

„Csütörtök este érkeztünk meg Segesvárra, ahol nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk . Nagyon szép helyen voltunk elszállásolva, és örültünk, hogy ismét találkozhattunk egymással, mi MKT-sok. A programok alatt betekintést nyerhettünk  például abba, hogy hogyan kell egy ifjúsági órát megtartani. Valamint szó esett a a csoporton belüli kommunikációról és a konfliktuskezelésről is. A csoportmunkák és más programok megtanítottak arra, hogy egy csapatnak összetartónak, kitartónak kell lennie, legyen az akár éjjel vagy nappal, ha a szükség úgy kéri. Ezt mindenkinek meg kell tanulnia, mivel e nélkül nem lehet csapatban dolgozni. A másik pedig az Istenbe vetett hit, amelyért az embernek szintén meg kell dolgoznia. Ezekben segít nekünk az MKT, hogy higgyünk, bízzunk, megértőek legyünk. A második szeminárium alapgondolata az Isten és mi fogalma, ami a csapatmunkára épít és erre ösztönöz bennünket. Ebben segítsen meg az Örök Isten, hogy elérjük célunkat és Krisztus munkatársai lehessünk.”

MKT második hétvége

A következő szeminárium helyszíne Marosvásárhely lesz, május 7-10 között.  

 

Kozma Anita